– Dette er en utrolig inspirasjon for unge artister

18 år gamle Sigrid Raabe fikk æren av å åpne den nye Terminalen Byscene i Ålesund torsdag kveld.

Den nye Byscenen i Ålesund ble åpnet med sang av Sigrid Raabe.

Sigrid Raabe var den første av artistene som entret den nye konsertscenen.

Byscenen blir oppført i det gamle terminalbygget ved Rutebilstasjonen i Ålesund. De siste ukene har det vært jobbet på spreng for å få byscenen på plass til åpninga 9.april.

Forventningene til den nye konsertscenen har vært store. Målet er at byscenen skal bli et sted hvor folk får oppleve kultur i de fleste former med både konserter, teater og stand up opptredener.

– En stor ære å få gjøre dette

Torsdag kveld var fest og musikk og etterhvert strømmet publikum på. Sigrid Raabe er full av lovord om prosjektet.

Sigrid Raabe

Sigrid Raabe syntes det var stort å få å åpne den nye Byscenen i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

– Utrolig stas. Det var kjempegøy og en stor ære å få gjøre dette. Det er bare å gratulere Momentum og de som står bak prosjektet, sa Sigrid Raabe til NRK etter å ha åpnet den nye scenen.

– Hvilke forventninger har andre ungdommer på din alder til denne scenen?

– Det er det eneste vi snakker om skolen. Dette er virkelig en højdare i Ålesund. Alle snakker om det. Det er det store, sier Sigrid Raabe som går siste året på videregående skole i Ålesund.

- Dette er noe som Ålesund trenger

Senere på kvelden var det tid for CLMD, fredag følger arrangørene opp med Highasakite. Deretter går det slag i slag med artister som DeLillos, Side Brok, Thomas Dybdahl, Silje Nergaard for å nevne noen. Forventningene er store.

Anniken Oppigård

Anniken Oppigård gleder seg til å få høre artistene som skal entre den nye Byscenen utover våren og sommeren.

Foto: Frode Berg / NRK

– Jeg forventer at det blir en masse spennende konserter og en del spennende arrangement. Dette er noe som Ålesund trenger, sier Anniken Oppigård som var på plass da Byscenen åpnet torsdag kveld.

Fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen var også tilstede under åpninga. Hun tror den nye Byscenen vil bety mye for kulturlivet i Møre og Romsdal.

– Slik som jeg kjenner programmet så er det artister som ikke er her til vanllig, både nasjonale og internasjonale. I tillegg så vil denne scenen tilby lokale talenter muligheten til å opptre. Jeg tror dette blir et veldig bra tilbud, sier Heidi-Iren Wedlog Olsen.