– Dette er en lei beskjed å få

Hovedtillitsvalgt for Olympic Shipping sier at det vil bli vanskelig å finne nytt arbeid for de som nå mister jobben.

Marius Bergseth

Marius Bergseth representerer mange ansatte som onsdag fikk den vanskelige beskjeden om at 60 må gå i Olympic Shipping.

Foto: Remi Sagen / NRK

Onsdag kom beskjeden. Olympic Shipping må si opp 60 ansatte. I tillegg varsler de flere permitteringer.

Olympic Shipping

I Breivika i Ålesund ligger flere av Olympic Shipping sine i opplag.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

– Det er helt klart en lei beskjed å få at det er så mange som blir sagt opp på grunn av krevende marked, sier hovedtillitsvalgt i Det norske maskinistforbund, Marius Bergseth.

Med situasjonen i offshorenæringen hadde de ansatte ventet på at også Olympic Shipping ville bli rammet, men de tror at det nå blir tøft fremover.

– Når det er så mange rederier som driver med driftsinnskrenkninger så blir det mange som skal kjempe om de samme jobbene. Det kan bli vanskelig å få jobb i samme bransje.

Har drøftinger med de ansatte

Vegard Knardal

Vegard Knardal, som er personal- og kvalitetsdirektør i Olympic Shipping, sier at prosessen er tung.

Foto: Frode Berg / NRK

Vegard Knardal, som er er personal- og kvalitetsdirektør i Olympic Shipping, sier at det har vært en trist dag for alle involverte.

– Vi har nå drøftinger med de ansatte som blir rammet og håper dette blir første og siste runde med oppsigelser – selv om det vil komme flere permitteringer, sier han.

– Vi er i en alvorlig situasjon

Varaordfører i Herøy, Camilla Storøy(KrF), sier at antall oppsigelser er betydelig for den lille kommuna, og for området. Tall fra NAV viser at det i september fra før av var 165 arbeidsledige i Herøy.

Camilla Storøy

Camilla Storøy (Krf), som er varaordfører i Herøy, er bekymret for situasjonen.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Det viser hvor alvorlig situasjonen vi er i nå er. Jeg tenker på ringvirkningene dette vil gi hele samfunnet, og jeg blir bekymret for den maritime klynga. Men samtidig har jeg forståelse for at rederiene må gjøre det de gjør. Men jeg synes det er trist.

NAV-direktør i Møre og Romsdal, Stein Atle Veland, sier at dette er dramatisk og at dette bare føyer seg inn i rekken av oppsigelser i området fra Hareid, via Ulsteinvik til Herøy.

Hvis situasjonen fortsetter å utvikle seg i feil retning håper hun at det vil komme statlige midler for å påhjelpe situasjonen. Hun mener det er helt opplagt at flere vil bli påvirket av offshorekrisa fremover.

– Det gjør at bekymringen blir bare større og større, sier hun.