– Dette er en god ordning

På Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund ble de lei av at mange droppet frokosten. Nå står havregrøt på menyen hver morgen.

Ingrid Marie Bøen, Anna Charlotte Skjellum Rovick,Sandra Hungnes Eidskrem

Ingrid Marie Bøen, Anna Charlotte Skjellum Rovick og Sandra Hungnes Eidskrem er glad for at de kan kjøpe grøt på skolen.

Foto: Privat

Mange dropper det som kanskje er dagens viktigste måltid for å få opp energinivået. Det ville de gjøre noe med på ungdomsskolen i Ålesund.

– Det har blitt tatt godt imot. Køa har blitt lenger hver dag, sier rektor Anne Ferstad Aasen.

Det startet med å koke en pakke havregrøt. Nå er de oppe i tre hver morgen. For tilbudet er populært. For en femmer får elevene kjøpe seg havregrøt i første friminutt.

– Det er en erfaring som ungdomsskoler spesielt har at vi ser ungdom som kommer litt trøtte og heseblesende på skolen. Noen har hatt dårlig matlyst på morgenen, og noen har ikke rukket å spise.

– Hvordan er effekten?

– Vi har ikke vært inne og tatt noen undersøkelser av energinivået relatert til frokost, men det skal vi gjøre, Det vi ser er at det er veldig populært.

– Grøt metter

Sandra Hungnes Eidskrem og Anna Charlotte Skjellum Rovick er to av elevene som benytter seg av tilbudet.

– Det er en veldig god ordning. Jeg rekker ikke å spise om morgenen, og da bare slenger jeg med meg en femmer så kjøper jeg litt grøt, sier Anna Charlotte.

Det er Sandra enig i. Det er godt å vite at man kan kjøpe mat dersom en får dårlig tid.

– Grøt er veldig greit for det er så mettende, tilføyer dem.

Ville ha noe sunt og mettende

Flere skoler rundt om i landet serverer frokost til elevene. Rektor var opptatt av at de skulle servere noe som var sunt og fort og lett å lage.

Og dette vil rektoren anbefale til de skolene som ikke har hevet seg på.

– Vi ser at dette er det økende oppslutning om, så vi satser på at dette skal ta helt av etter hvert, sier Aasen.

Flere nyheter fra Møre og Romsdal