– Det var en veldig snill hund

– Mamma fikk helt sjokk, forteller sønnen til kvinnen som var ute og luftet hunden Charlie (4) da den ble angrepet og drept av en annen hund.

Charlie ble bitt ihjel

Chihuahuaen Charlie (4) ble drept av en annen hund tirsdag kveld.

Foto: Privat

Tirsdag kveld like før klokken 21 var en kvinne ute og luftet den fire år gamle chihuahuaen sin Charlie, da lufteturen fikk en dramatisk vending. På andre siden av gaten, i Tresfjorden i Vestnes kommune, kom det en stor hund av rasen Dogo Canario springende.

– Den tok tak i hunden og sprang en runde med den i munnen før den slapp den, sier broren til hundeeieren som ikke vil stå frem med navn.

Moren til hundeeieren som var ute og luftet den fikk helt sjokk.

Charlie (4) ble bitt ihjel av annen hund

Charlie (4) var en veldig snill hund, sier eierne av hunden som ble bitt i hjel av en annen hund onsdag.

Foto: Privat

– Det var jo en stor hund. Det var ikke så mye hun kunne gjøre.

Charlie lå på bakken og pustet i fem-ti sekunder etter angrepet.

– Så sluttet han å puste, sier sønnen.

Fikk perforert brystkassen

Veterinær Jon Hølmo har sett på hunden onsdag.

– Slik det så ut på hunden så var den bitt over brystkassa, slik at brystkassen var perforert. Den er rett og slett blitt klemt sammen. Og da skal det jo ikke så mye til før en slik liten hund får blødninger og hjertestans, sier Hølmo.

Saken er ikke ferdig etterforsket

Grava til Charlie

Familien har begravd Charlie (4).

Foto: Privat

Saken er anmeldt til politiet, men er ikke ferdig etterforsket sier jourhavende ved Sunnmøre politidistrikt, Julie Ulstein.

Hun opplyser at den normale reaksjonen for et slikt forhold er et forelegg, før det er naturlig å vurdere om en skal avlive hunden.

– Det er avhørt flere vitner i saken, og nå må vi få kontroll på alle disse avhørene før en kan få klarlagt hele hendelsesforløpet, sier Ulstein.

Forferdelig tragedie

Eieren av hunden som tok livet av Charlie, sier til NRK at han er lei seg og fortvilet over hendelsen. Han ønsker ikke å stå frem med navn.

– Dette er slikt som ikke skal skje. Og det er et forferdelig tap å miste hunden sin på denne måten, sier han til NRK.

Hundeeieren sier hunden hans aldri har bitt noen eller vist agressiv adferd.

– Tvert om, dette er en snill og rolig hund som omgås andre hunder daglig. Også barn elsker å leke med den og han med dem, seier han.

Ville leke, mener eier

Hundeeieren sier hunden gikk ute på plenen foran huset da ulykken skjedde. Han var ikke i bånd, men drev og lekte med en annen hund. Da den vesle chihuahuaen kom forbi og ga et lite bjeff, fikk den all oppmerksomheten deres, sier mannen.

– Jeg oppfattet det hele som at hunden min sprang bort til den vesle hunden med logrende hale for å leke. Hun som luftet chihuahuaen, ble selvfølgelig skremt og løftet hunden opp i båndet. Min hund hoppet etter. Det sier seg selv at når en stor hund som er 50 kilo tyngre enn den vesle hopper til for å leke, går det ikke bra. Jeg er veldig lei meg, sier hundeeieren.

I går oppsøkte politiet ham og møtte hunden av rasen Dogo Canario. Det er ennå uvisst hva som skjer med hunden. Eieren sier han nå avventer på beskjed fra politijurist om hva tiltak som skal gjøres.