– Det har vært en vanskelig prosess

Toppkandidatene har ikke akkurat stått i kø for å overta jobben som øverste sjef i Helse Møre og Romsdal. Søknadsfristen på direktørjobben gikk ut tirsdag.

Stein Kinserdal

Styreleder Stein Kinserdal har ingen enkel oppgave når han skal finne en ny sjef for Helse Møre og Romsdal

Foto: Øyvind Johan Heggstad

Styreleder Stein Kinserdal orienterte onsdag om jobben med å skaffe en ny administrerende direktør.

Han sier til NRK.no at uroen rundt Helse Møre og Romsdal er noe av det som har gjort det vanskelig å finne ny direktør.

– Det er generelt vanskelig å rekruttere dyktige sykehusdirektører. Det er en av de mest krevende stillingene noen kan sitte i, sier Kinserdal.

– Situasjonen i Møre og Romsdal er selvsagt noe alle søkerne har lagt merke til. Får noen er det avskrekkende, mens andre ser på det som en utfordring, fortsetter han.

Vanskelig prosess

Det har stormet i og rundt helseforetaket i forbindelse med den betente striden om plassering av et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Administrerende direktør Astrid Eidsvik gikk av rett før saken skulle styrebehandles i desember.

Kinserdal sier uroen i foretaket har gjort prosessen vanskelig. Det er likevel noen som har meldt seg, og det jobbes videre med dem utover uken.

– Rekrutteringsbyrået vil se over søkerne, og presenterer trolig listen for oss etter helgen, sier han.

Kinserdal utelukker ikke at søknadslisten kan bli lengre før den tid.

– Byrået har vært i kontakt med flere kandidater, samtidig som vi i styret mener det er viktig å ta kontakt med kandidater som vi mener er aktuelle, sier han.

Det er ikke kjent om konstituert direktør Dag Hårstad er blant søkerne.

Ny direktør i løpet av sommeren

Kinserdal er optimistisk og håper at de kan unngå en ny runde med stillingsutlysing.

– Jeg håper det løser seg nå. Dersom vi ikke har gode nok kandidater, må vi gå en ekstra runde. Dette er en så pass viktig og krevende jobb at vi er nødt til å ha en kvalifisert person i stillingen, sier han.

Kinserdal forteller videre at de håper å få på plass en ny administrerende direktør i løpet av sommeren eller senest til høsten.

– Det er viktig for oss at vi får dette på plass snart, sier han.