– Det har ikke gått opp for meg

For at den store håndballfesten i Ulsteinvik skal gå som smurt, står rundt 200 frivillige på bak kulissene.

Eline Fylsvik og Karoline Møller

MOPP: Eline Fylsvik og Karoline Møller er blant de som skal holde gulvet rent og tørt under kampene.

Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy/NRK

Sara Flø og Thea Berge Moldskred

FLAGGBÆRERE: Sara Flø og Thea Berge Moldskred skal bære ut flaggene under nasjonalsangene.

Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy/NRK

Over 2000 tilskuere er ventet til Ulsteinhallen torsdag kveld. Utendørs er det kanskje sommerens fineste dag, men det betyr lite for håndballfansen når noen av verdens beste landslag besøker Sunnmøre.

Og det er takket være en innsats fra omlag 200 frivillige at det kan gjennomføres en turnering av dette formatet i Ulsteinvik.

Sara Flø og Thea Berge Moldskred er blant de som har fått det ærefulle oppdraget med å holde flaggene når nasjonalsangene spilles før kampene.

– Vi skal gå frem i bunad og holde flagget mens nasjonalsangene blir spilt. Det er litt skummelt, sier Flø.

– Jeg har ikke gjort noe slik foran så mye folk før. Det er litt spennende, men også veldig inspirerende, mener Berge Moldskred.

– Gruer meg litt

Hele Hødds håndballfamilie er i sving for å sørge for at det hele går etter planen. I tillegg bidrar frivillige fra andre lokale lag som Volda, Stranda og Ålesund.

Noen som får sine «15 minutes of fame» torsdag kveld er Eline Fylsvik og Karoline Møller, som skal moppe gulvet under kampen.

Det blir kanskje ikke 15 fulle minutter på TV, men noen sekunder inn i blant kommer de til å snike til seg.

– Jeg kom på at jeg kommer på TV tidligere i dag, så nå gruer jeg meg litt. Jeg angrer kanskje litt, men det blir kjekt da. Det er for en god sak, mener Møller.

– Vi skal moppe, tørke opp litt svette og når de drikker i pausen. Det har ikke gått opp for meg enda at det er i Vik det skjer, sier Fylsvik.

Skryter av de frivillige

Flaggbærere under landskamp i Ulsteinvik

BUNAD: Alle flaggbærerne som skal gå i Sunnmørsbunad under nasjonalsangene.

Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy/NRK

Leder i Hødd Håndball, Jarl Martin Møller, forteller at de har planlagt de kommende dagene i Ulsteinhallen i flere måneder og at det er litt ekstra hektisk nå som de siste detaljene skal på plass.

Han er full av lovord om innsatsen til de mange frivillige.

– Uten frivillige og den dugnadsinnsatsen som blir lagt ned her i dag, så kunne dette aldri blitt realisert. Det er over 200 frivillige som stiller opp denne helga for å få det gjennomført. Vi er imponert, stolt og takknemlig for alle som har stilt opp. 150 stykker har utsatt ferien sin for å være med og arrangere dette, skryter han.

Laster Twitter-innhold