NRK Meny
Normal

– Det er veldig bra at Kirken gjør dette

Rundt 40 FM-radioer ble levert inn under misjonsgudstjenesten i Molde Domkirke søndag.

Inger Kristine Strand

Inger Kristine Stranda leverte inn sin FM-radio under gudstjenesten i Molde domkirke.

Foto: Roar Strøm / NRK

FM-nettet skal slukkes i Møre og Romsdal 8. februar, og det betyr at de gamle FM-radioene blir erstattet av nye DAB-radioer. I løpet av 2017 blir FM-senderne gradvis slukket. Sist ut er Troms og Finnmark 13.desember neste år.

Men istedenfor å kaste de gamle radioene har Molde domkirke satt i gang en aksjon for å samle inn radioene slik at de kan sendes til Kamerun.

– En veldig god mulighet

Kirken samler inn FM-radioer i Molde

Mange møtte frem for å levere inn FM-radioene sine.

Foto: Roar Strøm / NRK

Under gudstjenesten i Molde bar tiltaket frukter. Mange leverte inn radioene sine som offergave og folk synes tiltaket er strålende.

– Dette er en kjempeidè! Det finnes ikke noen bedre måte å gjøre det på enn å gi det til noen som har bruk for det. Det er veldig bra at Kirken gjør dette, sier Inger Kristine Strand.

Einar Lystad Johnsen

Einar Lystad Johnsen leverte inn sin FM-radio

Foto: Roar Strøm / NRK

– Dette er en veldig god mulighet til å la radioene bli brukt videre. Istedenfor at de blir kastet og destruert så kan disse radioene gjøre tjeneste et annet sted, sier Einar Kringstad.

– I Kamerun kan de bruke disse radioene, men her i Norge kan vi bruke dem lenger, sier Einar Lystad Johnsen.

Stor nytte

Ingeborg Midttømme

Biskop Ingeborg Midttømme

Foto: Roar Strøm / NRK

Biskop Ingeborg Midttømme i Møre Bispedømme mener radioene kan gjøre stor nytte i misjonsarbeidet. Biskopen er glad muligheten til å sende de gamle FM-radioene til Kamerun.

– Misjon handler om å fortelle om Jesus. Radioene hjelper oss til å nå mye lenger enn dersom vi går selv. Og når FM-nettet slukkes her i Møre og Romsdal så er det jo kjempeflott at Kamerun kan få glede av våre FM-radioer, sier Ingeborg Midttømme.

Håper ideen sprer seg

Biskopen forteller at radioene skal fraktes med en stor container fra Stavanger til Kamerun. Transporten skal skje ut på våren. Det er den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun som mottar ardioene.

– Jeg håper at ideen sprer seg til andre steder i Norge. Vi fikk ideen om å knytte misjonsgudstjenesten til denne dagen med å samle inn radioer. Det blir veldig konkret for barna, sier Ingeborg Midttømme.

intervju med biskopen, innlevering av radioar