– Det blir slaget om Møre og Romsdal

Søndag er det klart for ett av årets fotballhøydepunkt. AaFK tar turen til rosenes by. Bare en gang har Aalesund slått Molde i en seriekamp i eliteserien.

På søndag er det klart for eit av årets fotballhøgdepunkt. AaFK tar turen til rosenes by, og for begge lag er berre siger godt nok.

Se TV-reportasjen fra Molde her. Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland sier Ålesund alltid har vært en rival.

Tor Ole Skullerud

– Vi har ikke tenkt å fortsette å tape kamper, sier MFK-trener Tor Ole Skullerud.

Foto: Roar Strøm / NRK

Molde-keeperen er klar for en av årets mest prestisjetunge kamper.

– Det er et lokaloppgjør og det er spesielt. Det blir slaget om Møre og Romsdal og det er veldig kjekt, sier Ørjan Håskjold Nyland.

På Sunnmøre har det aldri før vært så lav interesse for lokaloppgjøret. Moldekeeperen håper på folkefest søndag når AaFK tar turen til rosenes by, selv om billettsalget på Sunnmøre har vært labert.

– Når det er lokaloppgjør skal det være trøkk på tribunen og god stemning, så jeg håper det blir det.

Her kan du følge med på kampen på søndag

Viktig seier

Molde har kun tre poeng etter to spilte kamper. Ålesund er enda verre stilt med bare ett poeng. For begge lag er seier viktig. Aalesund har bare slått Molde i en seriekamp i eliteserien. Det var i 2003.

– Vi er veldig fornøyd med starten vår, men vi har mista tre poeng her hjemme i serieåpninga og det svei ordentlig, og vi har ikke tenkt å fortsette å tape kamper, sier MFK-trener Tor Ole Skullerud.

(Saken fortsetter under videoen)

På søndag er det klart for et av årets fotballhøydepunkt. AaFK tar turen til rosenes by. Bare en gang har Aalesund slått Molde i en seriekamp i eliteserien.

Se TV-reportasjen fra Ålesund her. Aalesund har bare slått Molde i en seriekamp i eliteserien.

Høydepunktet i 2003

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen var på bana da AaFK sist slo Molde i en seriekamp. Det var i 2003.

Foto: Besnik Zogaj / NRK

Både Frank Mathiesen og Trond Fredriksen var på bana da AaFK sist slo Molde i en seriekamp. Noen grå hår senere forbereder de seg nå til nytt lokalderby. Denne gangen fra trenerbenken. Men kampen i 2003 er et av høydepunkta i karrieren.

– En opplevelse for livet, sier Trond Fredriksen, assisterende trener i AaFK.

AaFK har kun vunnet ett av 18 oppgjør i eliteserien mot Molde. Romsdalingene har vunnet de siste åtte seriekampene på rad, men Aalesund trøster seg med en kamp på Ullevaal 8. november 2009.

– Vi vant cupfinalen og det er jo den viktigste kampen. Men dette er lokaloppgjør og det handler om å vinne. I lokaloppgjør sårer det ekstra å tape.

Også spillergruppen er preget av at det er storebror og nabo Molde som står på motsatt banehalvdel søndag.

– Jeg ser det på spillerne at de har veldig lyst å vise seg frem. Vi har hatt en tøff start og har forhåpentligvis tatt lærdom av det, sier AaFK-trener Harald Aabrekk.