– Den største vinnerskallen jeg vet om

Fotballtrener Jarl Torske mener Ada Hergerberg (20) har den største «vinnerskallen» han kjenner til i norsk fotball. – Hun har en voldsom indre «drive», sier sunndalingen.

Jarl Torske

Jarl Torske sier Ada Hegerberg har en utrolig vinnerskalle

Foto: NRK

Torsdag kveld ble Ada Hegerberg historisk da hun var med og vant Mesterligaen for franske Lyon. Ada laget det første målet og bommet på straffespak i den høydramatiske finalen.

Vanskelig å fatte

Jarl Torske fugte Mesterligafinalen for kvinner mellom Lyon og tyske Wolfsburg og lot seg tidlig imponere over elevens prestasjoner. Bare 12 minutter ut i kampen gav Ada Lyon ledelsen.

– Hun er tøff og uredd i boksen, ja en av de tøffeste jentene jeg vet om, sier Torske.

Ada Hegerberg, finale

Ada Hegerberg (20) fra Sunndal ble historisk torsdag da hun som første norske kvinne var med å vinne en Mesterligafinale.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Han har trent Ada på de aldersbestemte landslagene hun har spilt på og sier prestasjonen er veldig stor, særlig med tanke på hennes unge alder og hvor bratt læringskurven har vært.

– Det ligger ufattelig mange treningstimer i mange år bak en slik suksess, forteller han. Han husker tilbake da hun trente i Sunndal. Det var ikke få timer hun la ned spesielt sammen med pappa Stein Erik, sier Jarl Brøske.

Et lysende eksempel

Jarl Torske mener Ada Hegerberg er et godt eksempel på at det er mulig å nå svært langt i fotball uansett hvor du kommer fra.

– Det betyr ingen ting hvor du bor, sier Torske som kjenner norsk kvinnefotball bedre enn de fleste.

Les også: Hegerberg ble matchvinner