Berg Hestad: – Den er vår for alltid

Tre ganger har Molde vunnet cupen, fire ganger har Daniel Berg Hestad spilt cupfinale. Nå er kongepokalen klubbens til odel og eie.

Daniel Berg Hestad kysser kongepokalen på banketten.

Daniel Berg Hestad varmet opp nesten hele kampen, spilte de siste minuttene og vant sin tredje cupfinale. Dermed er kongepokalen klubbens til odel og eie.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Jeg var faktisk stiv i beina - før jeg kom innpå banen,

Daniel Berg Hestad

Litt svett, litt skitten, men ekstremt glad for at det han mener kan være hans nest siste sesong som fotballspiller endte med en tittel.

– Nå trenger jeg ikke å vinne noe mer, jeg har vunnet både cup og serie. Men det er ikke slik som motiverer meg. Det er hverdagen og det å holde kvalitet på det jeg gjør, som betyr noe for min motivasjon. Jeg liker å vise ungguttene at kvalitet er viktigere enn kvantitet. Med moral og ståpåvilje kan mye oppnås, sier Daniel Berg Hestad.

Kongepokalen på permanent utstilling i Molde

Men de yngste skal lære mer, og kanskje god lærdom på en festkveld som Molde by vil få over seg i kveld og natt:

– I dag skal jeg også lære dem å feste skikkelig.

Kronprins Haakon gir kongepokalen til Daniel Berg Hestad etter seieren.

Kongen og kronprinsen. Haakon leverer varene i form av en kongepokal, som nå blir i kongen av Molde og hans lagkameraters eie til evig tid.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Siden klubben nå har tre cupmesterskap, blir kongepokalen værende i Molde.

– Dette her er utrolig, nå har jeg vært med å vinne cupfinalen tre ganger og pokalen er nå vår til odel og eie. Det er deilig og finalen var spennende, selv om kvaliteten til tider varierte, sier Daniel Berg Hestad til NRK.

Glad ingen hørte på råd fra linja

Veteranen ble vurdert som en viktig brikke på sidelinja fra start av manager Ole Gunnar Solskjær. Derfor ble størstedelen av cupfinalen satt av til oppvarmingsøvelser for 38-åringen.

– Jeg er ingen oppvarmer. Oppvarminga skjedde også på kunstgresset langs sidelinja, så jeg var faktisk stiv i beina før jeg kom innpå banen, sier han.

Etter kampen var han overhodet ikke skuffet over at han ikke fikk spille fra start.

– Jeg spiller når jeg får beskjed om det, jeg regnet vel at jeg skulle spille, siden jeg bruker å komme inn for å snøre igjen sekken om vi ligger under, sier han og kikker bort på Magne Hoseth som blir intervjuet rett ved siden av.

– Fantastisk frispark av Magne i dag. Selv sto jeg på sidelinja og ropte på Vegard Forren, han har en bra venstrefot. Det var bra ingen hørte på hva jeg hadde av meninger fra sidelinja akkurat da, sier Hestad.

Da Tommy Høiland setter sluttstrek for en solid finale.

Her kaster Solskjær alle hemninger og løfter Mark Dempsey i vill glede. Tømmy Høiland har nylig satt punktum for Moldes overlegne seier.