NRK Meny
Normal

Norges Skiforbund: – De visste om kravene

Norges Skiforbund reagerer med undring på dagens utspill om at arrangøren av NM i Molde aldri ville ha arrangert NM om de hadde visst det de vet i dag.

Terje Lund

Arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund, er overrasket over utspillene fra løypesjefen for Ski-NM i Molde.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Tidligere i dag gikk løypesjef i Molde og Omegn Idrettsforeining, Audun Nerland, ut og sa at de er i akutt finansieringskrise fordi de har tatt på seg å arrangere Ski-NM i Molde. Han sier at de nå mangler 6 millioner kroner og at de aldri ville ha arrangert NM om de visste hva de vet i dag.

– De visste om kravene

Norges Skiforbund (NSF) reagerer med undring på utspillene til Nerland.

– Jeg er overrasket over at dette kommer nå. Alle punkt i avtalen mellom oss er veldig kjent for arrangørene. Men her gis det inntrykk av at vi har kommet med noen ekstra krav i tolvte time, og slik er det jo ikke, sier Terje Lund, arrangementssjef i NSF.

Norges Skiforbund sine nettsider ligger alle anleggsmessige krav tilgjengelig.

– Og disse var godt kjent da Molde søkte. Kravene er ikke endret etter at søknad ble sendt, sier Lund.

Han tror arrangørene i Molde har funnet ut at det er mer jobb med løypene enn det de trodde i utgangspunktet.

– Kun vært diskusjon om snøproduksjon

Lund sier at arrangøren ble gjort spesielt oppmerksom på at de enten måtte skaffe snøproduksjon, eller reservearena før de søkte.

– Det ligger også inne som fast punkt i NSF standardavtaler. Etter tildelingen forsøkte arrangøren å fraskrive seg dette kravet, men det ble ikke godkjent av NSF, sier han.

Har vært på befaring i Molde

Lund var selv på befaring hos arrangørene i Molde før søknad ble sendt for å ytterligere avklare hva som lå i kravene.

– Det gjorde vi på tross av at de er meget detaljert beskrevet i søknadskriteriene hvor det i detalj er spesifisert rombehov, strømbehov, løypebehov og så videre, sier han.

Han legger til at arrangørene fikk tilgang til regnskaper fra tidligere NM-arrangører, og de fikk vite størrelsen på tilskuddet de ville få fra NSF dersom de fikk tildelt mesterskapet, før de søkte.

– Dessuten har alle NM-arrangører siden 2001 har hatt overskudd, sier Lund.