NRK Meny
Normal

– De tøffeste tidene er foran oss

Oljebransjen er fortsatt skeptisk med tanke på fremtiden. De tror ikke de har sett slutten på nedgangstidene.

Torbjørn Kjus

OLJEANALYTIKER: Torbjørn Kjus i DNM Markets tror tøffe tider venter for oljebransjen.

Foto: Alf Jørgen H. Tyssing

Håkon Holmen

SPENT: Håkon Holmen venter i spenning på utviklingen videre i oljebransjen.

Foto: Alf Jørgen H. Tyssing

Mandag var flere næringslivsledere og bankfolk fra Møre og Romsdal samlet på et seminar. De venter spent på siste nytt om utviklingen videre i oljeprisene.

For der oljen tidligere har vært en urokkelig gullgruve for bransjen, har stupet i oljeprisene ført til at flere bedrifter har mistet innbringende oppdrag. Og det kommer ingen lovnader om bedre tider med det første.

– De tøffeste tidene er fortsatt foran oss og jeg tror det blir innstramminger i 2016, sier oljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus.

– Vi har ikke sett slutten

Mange bedrifter i fylket leverer tjenester til oljesektoren og er direkte avhengig av gode oljepriser. Dramatikken oppstår når det svikter i oljepris, etterspørsel og tilbud.

– Det er dramatisk når folk mister jobbene sine og livsgrunnlaget, også får vi håpe at prisene kommer opp igjen underveis. Det tror vi jo at de gjør, sier Kjus.

Flere har forberedt seg på lave oljepriser, men likevel vil de vite så mye som mulig om det som kan skje fremover.

– Vi har ikke sett slutten og det vil skje mye utover høsten også. Forhåpentligvis vil det stabilisere seg i 2016. Jeg tror vi allerede har tatt de tiltakene vi skal, men på lang sikt blir det veldig spennende å se hvordan markedet utvikler seg, sier økonomisjef i offshoreselskapet Axess AS, Håkon Holmen.

Se videoreportasjen:

Lav oljepris rammer næringslivet i M&R.