Hopp til innhold

– Campingrevolusjon har gjort vinterturisme trendy

Også om vinteren yrer det av campingturister langs landeveiene. NHO Reiseliv mener at et revolusjonert campingliv er grunnen.

Grethe Sunde og Bernt Sivertsvik på Vaksvikfjellet utenfor spikerteltet sittq

Grethe Sunde og Bernt Sivertsvik trives godt i sola utenfor spikerteltet på campingvogna på Vaksvikfjellet.

Foto: Frode Berg / NRK

Pengesterke nordmenn med mer fritid velger ikke nødvendigvis «Syden» fremfor snø. Ifølge NHO Reiseliv vil mange ta vare på den tradisjonsrike påskeferien – og det gjerne i solsteiken i le av campingvogna.

Merete Habberstad

Merete Habberstad mener at økningen av campingturisme om vinteren kan ha en sammenheng med økt oppmerksomhet rundt tradisjoner.

Foto: Julie Maske / Den Norske Turistforening

– Vinteren har blitt viktigere for campingnæringen, og mange har også gjort store investeringer for å gjøre oppholdet mer behagelig, sier Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

Komfort er viktig i 2015 – og bedre komfort ved landets campingplasser er altså en av grunnene til at flere tilbringer vinterferie og påske slik.

– Når det gjelder bobiler og campingvogner har det skjedd en revolusjon. Det er mer vanlig å tilpasse seg vinterstandard med varmekabler og bedre isolasjon, og vi ser en trend i at flere velger vintercamping.

Trendy med vinterturisme

Høyere standard legger til rette for camping også på den kalde tiden av året. Det har blitt en komfortabel måte å ta seg rundt i Vinter-Norge på.

Grethe Sunde og Bernt Sivertsvik har valgt å tilbringe påska i campingvogna på Vaksvikfjellet. Det syns de er minst like koselig som på en hytte.

– Vi har alle fasilitetene vi trenger i campingvogna. Nå håper vi bare på mer snø, slik at vi kommer oss på ski – men det blir nok mye tid i solveggen, sier Sivertsvik fornøyd.

Strømmer til forhandlerne

Ove Leknesund ved Ålesund Caravan

Ove Leknesund ved Ålesund Caravan tror at flere ønsker friheten man har med campingbil.

Foto: Ålesund Caravan

Noen velger fortsatt hytter med høykomfort, men flere vil ha større frihet. Ove Leknesund ved Ålesund Caravan forteller at flere vil campe – også på vinteren.

– Før så man bare campingturister på veiene om sommeren, men nå ser man dem hele året. Før var det gjerne pensjonister, men nå ser vi også unge som vil ha «hytte på hjul».

Prisforskjellen sammenlignet med hytte er også en av grunnene til at flere vil teste campingtilværelsen. Ålesund Caravan selger mest av bobiler i prisklassen 600 000 til én million.

– Det er ikke rimelig. Men det viktigste for folk er friheten.

Påska er som regel fullstappet av tradisjoner. For noen er det umulig å ikke nyte Kvikk Lunsj og appelsiner langs langrennsløypene.

– Mange søker seg til fjellet, og vil ha en tradisjonell påske med skirenn, peiskos appelsiner i solveggen, sier Habberstad.

Påskefjellet er en svært populær plass denne uken. Mange har egne hytter, men det er også mange som satsar på campingvogn.

SE TV-SAKEN: