Politiet: – Sikter 23-åringen for kvelning og seksuelt misbruk

Politiet bekrefter på dagens pressekonferanse at de sikter 23-åringen for drap ved kvelning, samt seksuelt misbruk av Anja Weløy Aarseth (21).

Politiet i Ålesund har utvidet siktelsen mot den 23 år gamle mannen til også å gjelde seksuelt misbruk. 21 år gamle Anja Weløy Aarseth døde av kvelning, fortalte politiet under sin pressekonferanse torsdag.

Politiadvokat Yngve Skovly og Oddbjørn Solheim gikk torsdag ut med dødsårsaken til Anja Weløy Aarseth.

Politiadvokat Yngve Skovly gikk torsdag ut med dødsårsaken til den drepte Anja Weløy Aarseth (21). På dagens pressekonferanse underrettet han et samlet mediekorps om at Aarseth ble drept ved kvelning.

– I tillegg vil siktelsen omfatte seksuelt misbruk. De pårørende er underrettet om dette, sier Skovly.

Den formelle siktelsen er tatt ut etter paragraf 233 i straffeloven for forsettlig drap. Mannen er i tillegg siktet for grovt ran etter paragraf 268 i straffeloven.

Det har vært spekulert i om flere har blitt pågrepet i samme sak, men Skovly avviser dette.

Anja Weløy Aarseth

Det var 21 år gamle Anja Weløy Aarseth som ble den siktede 23-åringen sitt offer, da hun var på joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund.

Foto: Privat

– Har han tilstått både kvelning og seksuelt misbruk?

– Vi kan ikke kommentere dette videre.

Vet du noe om saken? Tips våre journalister HER

Rettssak?

På spørsmål om hva som blir neste steg, svarer politiadvokaten at det nå er avhør som står for tur. Disse kan ifølge politiet ta en stund, fordi det skal avlegges en omfattende forklaring.

Politiet har bekreftet at det blir fengslingsmøte i Aksla-saken fredag klokka 09.30 ved Sunnmøre tingrett. NRK får opplyst at aktor mest sannsynlig vil be om lukkede dører.

På spørsmål om sakens størrelse kan gi en rask rettssak, sier Skovly at han ikke kan kommentere dette.

– Vi tar sikte på at siktede vil sitte varetektsfengslet til en eventuell hovedforhandling, sier han.

Det har vært spekulasjoner om siktede traff på Aarseth tilfeldig, eller om han fulgte etter henne i minuttene som ledet opp til drapet. Heller ikke dette kan Skovly si noe om torsdag ettermiddag.

– Vi ber om at folk som har tips tar kontakt med politiet, sier Oddbjørn Solheim, som også takker sine tjenestemenn som har stått på dag og natt for å løse saken.

Tilsto drapet

Ca. kl. 07.15 torsdag morgen kunne siktedes forsvarer – Reidar Andresen – bekrefte at den siktede 23-åringen har tilstått drapet, uten å erkjenne straffskyld.

Den 23 år gamle mannen ble arrestert onsdag ved 17.25-tiden i ytre bydel i Ålesund. Arrestasjonen forløp, ifølge politiet, udramatisk.

Avhørene av mannen startet ved 21.30-tiden og varte til om lag 01.00. Da hadde mannen også gjennomført de første samtalene med sin advokat.

Det var DNA-spor som sammenfalt med opplysninger i det sentrale DNA-registeret som førte frem til arrestasjonen og siktelsen av mannen.

Mannen er tidligere domfelt, og har i forbindelse med dette avgitt DNA-prøve der resultatene ligger lagret i registeret.

Laster innhold, vennligst vent..