NRK Meny
Normal

– Ap treng å bli skubba litt på

Auf-lederen i Møre og Romsdal, Eldbjørg Osen, sier Norge må anerkjenne Palestina nå og vi må ta imot langt flere syriske flyktninger.

AUF-leder Eldbjørg Osen

AUF-lederen Eldbjørg Osen er på plass i landsmøtesalen.

Foto: privat

AUF ønsker å markere seg på landsmøtet til Arbeiderpartiet som åpnet torsdag. Møre og Romsdal er representert med 13 utsendinger, deriblant AUF-lederen.

– Vi føler at Arbeiderpartiet treng å bli skubba litt på og gir dem en påminner om at dette er veldig viktige saker. Partiet tar hele tida AUF på ordet og hører på oss. Det er en veldig viktig motivasjonsfaktor for oss, sier Eldbjørg Osen.Ungt perpektiv

Møre og Romsdalutsendinger på AP-landsmøtet

Møre og Romsdal Arbeiderparti har 13 utsendinger på landsmøtet - deriblant AUF-leder Eldbjørg Osen.

Foto: Privat

Palestina, syriske flyktninger og miljø

De viktigste sakene for oss er at Palestina må godkjennes som egen stat nå, samt at Norge må ta imot flere tusen nye syriske flyktninger i tillegg til de ordinære kvoteflyktningene. Her har de allerede fått gehør hos Jonas Gahr Støre som i sin landsmøtetale under åpninga torsdag sa at Norge bør ta i mot 10.000 syrere.

Den tredje saken AUF ønsker å fronte er miljøpolitikken.

Ungt perspektiv

– Da får vi et ung perspektiv på miljøpolitikken også, sier Osen. For eksempel så er det med klima vår generasjon som vil merke det, likeså mye som de andre – både oss sjøl, våre barn og våre barnebarn.

AUF-lederen gleder seg over Arbeiderpartiets framgang og har sjøl opplevd framgang i medlemsmassen også i Møre og Romsdal – rundt 500 medlemmer har ungdomsorganisasjonen i fylket nå.

Nå skjønner folk hva de har stemt på og vil ha tilbake en trygg og god styring av landet, slik vi hadde det de siste åtte åra før regjeringsskiftet. Men også AUF ønsker forandring og en oppdatert politikk for Arbeiderpartiet både i Norge og i verdenssamfunnet, sier Eldbjørg Osen.