NRK Meny
Normal

Leke: – AaFK er som en familie for meg

Aalesunds finslepne tekniker er strålende fornøyd med den nye kontrakten.

Aalesund - Sarpsborg 08 3 - 1.

Nigerianeren Leke James er klar for nye år i tangotrøya, og sier det fantastiske samholdet i laget var en av faktorene som fikk ham til å signere.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Jeg liker laget. De er som en familie for meg. I tillegg synes jeg vi har hatt en god utvikling, og jeg føler det gagner karrieren min å spille i AaFK, sier Leke, og trekker også frem fansen og atmosfæren på stadion når NRK spør Leke James om hva som fikk ham til å binde seg til klubben i to nye år.

Det var fredag formiddag klubben kunne melde at spissen har skutt seg til ny tillit i tangotrøya. Etter ankomsten foran 2012-sesongen har karrieren vært preget av beinbrudd og skader.

Denne sesongen har James likevel levert, i tospann med målfarlige Abderazzak Hamed-Allah. Åtte mål så langt i år og oppofrende spill har gitt nigerianeren nye sjanser til å glimre i den oransje trøya.

Opprinnelig hadde James kontrakt ut 2014-sesongen. Fredag signerte han ny kontrakt med AaFK, som strekker seg t.o.m. 31.12.2016.

Jan Jönsson

Hovedtrener Jan Jönsson trekker særlig frem Leke James sin funksjonelle teknikk som en god egenskap. – Teknikk trenger ikke bare være «pretty pretty» hele tiden, sier han humørfylt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
God sesong

James sier AaFK er det beste laget han har spilt på i karrieren, og han ser på klubben som et godt springbrett til å nå drømmen om større ligaer og klubber i fremtiden.

Hovedtrener Jan Jönsson har selv nettopp signert for to nye år, og han var naturlig nok strålende fornøyd med å sikre seg nigerianerens tjenester t.o.m. 2016.

– Leke er en fin mann og en god lagspiller, som har hatt en bra utvikling det siste året. Jeg er veldig fornøyd, sier Jönsson.

Den sympatiske svensken sier han ser på Leke som en spiller med stort potensial, som bare er helt i begynnelsen av sin utvikling.

– Han kommer til å styrke oss, og det er slett ikke umulig at han kommer til å spille i større ligaer etter hvert.

– Ikke bare «pretty pretty»

– Hvilke kvaliteter har han som gjør at dere vil satse på ham?

– Han er lagspiller med styrke i kroppen, og han har ikke bare en fin teknikk, men også en funksjonell teknikk. God ballbehandling trenger ikke bare bety at det skal være «pretty pretty» hele tiden, sier Jönsson.

– Får vi se ham mot Vålerenga på søndag etter skadefraværet?

– Kanskje. Han deltok på trening i dag, men det er ikke sikkert han starter.

Jönsson sier lagets treninger er bedre enn på lenge, og at det nærmer seg en skadefri tropp for AaFK.

Jönsson er krystallklar på at de vil avslutte sesongen på best mulig måte, og at de skal stå samlet som lag og vinne den siste hjemmekampen, slik at fansen kan glede seg frem mot neste sesong.

Leke James klar for nye år i oransje

Leke James klar for nye år i oransje