Hopp til innhold

– Jeg skal slett ikke hoppe slik igjen

Basehopper Richard Henriksen avviser på det sterkeste at han har tenkt å gjenta svingstanghoppet. Flere medier meldte i går at han har planer om å gjensta stuntet. – Dette må bero på en misforståelse, sier Henriksen.

Under innspilling av Are Osens nye serie «Normal galskap», gikk det fryktelig galt for basehopper Richard Henriksen. Turnstanga knekker idet han skal til å kaste seg utfor en 1200 meter høy fjellhylle i Eikesdal i Møre og Romsdal.

Så galt gikk det da basehopper Richard Henriksen var med i programmet «Normal galskap på NRK.

Det var avisen Tidens Krav som meldte om planene i går. De hadde gjennomgått en rekke søknader om landingstillatelse i fjellene, og konkluderte med at Henriksen på nytt skal montere svingstangen og kaste seg ut i løse luften.

Richard Henriksen

Richard Henriksen jobber som lege i sitt 'sivile liv'.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

– Jeg er ikke blitt forespurt om å være med på noe slikt stunt igjen. Dette må være en misforståelse, sier Richard Henriksen til NRK.no.

– Dette er helt feil

Ifølge avisa Tidens Krav skulle stuntet utføres fra fjellet Dalenebba i Sunndal. Hoppet skal filmes av filmselskapet Fuglefjellet i et samarbeid med basehopperen André Bach.

– Nei, dette er helt feil. Jeg driver mitt eget filmprosjekt, og Richard Henriksen er ikke med i dette prosjektet, sier Bach til NRK.

Basehopper unnslapp døden så vidt da utstyret kollapset.

Turnstunt som går galt - fra annen vinkel.

– Sier minst mulig

Bach bekrefter imidlertid at han har søkt om landingstillatelse på Dalenebba. Sekretariatet til Dovrefjell nasjonalparkstyre har ifølge Tidens Krav innstilt på at søknaden skal avvises. I så fall finnes det ankemuligheter både til Direktoratet for naturforvaltning og eventuelt til Miljøverndepartementet.

Jeg vil si minst mulig om hva prosjektet mitt går ut på. Men jeg har et filmprosjekt som jeg ønsker å fullføre. Og de som skal avgjøre de nødvendige landingstillatelsene er informert om hva prosjektet går ut på, er alt André Bach vil si til NRK.

Basehopperen Richard Henriksen utførte et av de mest oppsiktsvekkende stuntene som er vist på norsk TV, i programmet «Normal galskap», med Are Sende Osen.

– Må ta hensyn

Det er ikke egne følelser i forhold til en reprise som stopper ham fra å gjenta stuntet. Han har også andre å ta hensyn til.

– Jeg er ikke alene i mitt eget liv. Jeg har fem barn og jeg har en kone å ta hensyn til, sier Henriksen.

Henriksen er fortsatt basehopper. Og han avviser slett ikke fullstendig at han en eller annen gang vil hoppe fra en svingstang på en fjelltopp igjen. Men han presiserer at slike stønt også krever nøye planlegging.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg kunne ha tenkt meg å gjøre et slikt stunt igjen. Men mye måtte ligge til rette da. Jeg måtte ha fritak fra jobben for å trene og gjennomføre dette. Jeg måtte bruke tid for å telle på knappene om jeg skulle gjennomføre det.

– Må vurdere mental belastning

Slik Henriksen argumenterer overfor NRK.no tirsdag, må han gå en god runde med familie og arbeidsplass før han kan begynne å planlegge en eventuell gjentagelse. Han innser at nye hopp kan være en mental belastning på andre.

– For meg ville det være viktig å vurdere hvordan den mentale belastningen ville være overfor min kone. Det ville være avgjørende for om jeg kunne engasjere meg i en slik plan eller ikke, sier Henriksen til NRK.no.