Hopp til innhold

900 tabletter har forsvunnet fra helseinstitusjon

Om lag 900 reseptbelagte tabletter har forsvunnet fra en helseinstitusjon på Nordmøre.

SMÄRTSTILLANDE

ILLUSTRASJONSFOTO: Pillene som har forsvunne var reseptbelagte.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Saka er meldt til politiet, og ifølge fylkeslegen skal en ansatt ha tilstått forholdet overfor arbeidsgiveren.

Fylkeslegen har oppretta tilsynssak, og Helsetilsynet skal vurdere om den ansatte fortsatt kan ha autorisasjon som helsepersonell.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en bekymringsmelding fra en nordmørskommune som omhandler tyveri av legemidler, skriver fungerende fylkeslege Cato Innerdal i en e-post til NRK Møre og Romsdal.

Det var enhetslederen ved den aktuelle institusjonen som sendte en bekymringsmelding til Fylkesmannen. Saken gjelder svinn av medisiner, deriblant narkotiske preparater.

Ifølge dokumentene i saken fremgår det at det har vært gjennomført møte med den ansatte, og at den ansatte skal ha kommet med innrømmelser under møtet.

I en redegjørelse fra Fylkeslegen heter det at håndtering av legemidler er en viktig funksjon i utøvelsen av arbeidet som helsepersonell, og en tillit samfunnet og arbeidsgiver har gitt dette personellet. Tyveri av legemidler er en misbruk av tilliten man har, og egnet til å svekke tilliten til helsetjenesten generelt, heter det i redegjørelsen.

– Fylkesmannen ser alvorlig på de opplysningene som er framkommet i henvendelsen fra arbeidsgiver. Vi har derfor opprettet tilsynssak mot helsepersonellet og bedt om en redegjørelse fra vedkommende, skriver Innerdal.