80 ansatte mister jobben

80 personer mister jobben ved Vard Aukra fra midten av desember. De ansatte ble varslet av ledelsen i dag.

Vard Aukra
Foto: Remi Sagen / NRK

– Vi har vært forberett på at dette kan skje, men når vedtaket først kommer så er det sjokkerene for oss, sier tillitsvalgt for fellesforbundet ved Vard Aukra, Arild Småge.

Hege Akselvoll Komunikasjonsdirektør Vard

Kommunikasjonsdirektør i Vard Hege Akselvoll

Foto: Remi Sagen / NRK

Kommunikasjonsdirektør Hege Akselvoll sier årsaken er mangel på ordrer. De ansatte ved verftet ble orientert i et allmøte fredag ettermiddag.

– På grunn av manglane oppdrag må vi si opp de ansatte på Vard Aukra. Det er selvsagt en trist dag for de ansatte, sier Hege Akselvoll, kommunikasjonsdirektør i Vard.

– Det er tre trålere under bygging ved Vard Aukra, den siste skal være klar til levering i midten av desember. Da har vi ikke flere oppdrag, og dermed ikke noen jobb for de 80 ansatte, sier hun.

Akselvoll sier at de som mister jobben i Aukra nå blir oppfordret til å søke på jobber andre steder i Vard-konsernet.

Aukra kommune og næringslivet har jobba med å få nye eiere til verftet. Vard har italienske eiere, men verftsgruppen var tidligere eid av Kjell Inge Røkke.

– Kommunen involvert i arbeidet

I tillegg blir det jobbet for å få en annen drift for verftet. Både kommunen og næringslivet i Aukra er involvert i dette arbeidet. Det har foreløpig ikke resultert i noe konkret.

Ordfører Odd Jørgen Nilssen

Ordfører Odd Jørgen Nilssen (H) i Aukra.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Det er en trasig beskjed å få som nyvalgt ordfører. Det er trist, men heldigvis har kommunen visst om det her, slik at vi er litt forberedt, sier Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen.

– Vard ga tidlig uttrykk for at de ønsket å avvikle på Aukra og heldigvis gjorde de det tidlig i sommer, slik at det har vært jobbet med eiendomsselskap og driftsselskap i en periode.

– Hva gjør kommunen nå?

– Kommunen bevilget 10 millioner kroner til eiendomsselskapet i høst. Det er godt i gang, men ikke i mål. Det er nok ikke på plass før årsskiftet.

Vard Aukra er ett av fire Vard-verft i Møre og Romsdal.

De andre ligger i Brattvåg og Søvika i Haram, Tomrefjord i Vestnes og et design- og administrasjonskontor i Ålesund.