700 korpsentusiaster på festival i Valldal

Valldal skolekorps har invitert 21 korps til samling i bygda i helga. – Det har gått kjempebra så langt, sier stevneleder, Terese Jemtegård Moen.

Korps Valldal
Foto: Tiril Rem

I helga er 21 korps fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane samlet til korpsstevne i Valldal.

Stevnet, som har fått det velklingende navnet «Korpsfestivalldal», blir arrangert av Valldal skolekorps og nesten 700 ivrige korpsmusikanter er samlet for å spille.

– Det er jo med litt skrekkblandet fryd vi tar imot så mange folk, men det har gått kjempebra så langt, sier stevneleder, Terese Jemtegård Moen til NRK.

Regn, men ingen sure miner

Stevnet startet fredag med blant annet oppmarsj på Valldal stadion og andre aktiviteter.

– Vi har ikke hatt været helt med oss, men det er ingen sure miner. I går fyrte vi bål, slik at de fikk tørket seg, og vi hadde mange forskjellige leker, forteller Jemtegård Moen.

Deltakerne er innkvartert på Valldal skole, Syltebøen barnehage og gamle Tafjord skole. I tillegg til den obligatoriske korpsmusikken, skal deltakerne klarte i Aktivitetsparken, bade i Tafjordbadet og lære om kreftene i fjellet i Kraft- og skredsenteret.

– Jeg har selv spilt i korps siden jeg var 10 år gammel, og synes dette er fole kjekt. Datteren min spiller i korpset nå, og vi har gledet oss til å ta imot så mange, sier Jemtegård Moen.

Og Valldals beboere ser ikke ut til å bry seg om litt ekstra korpsmusikk i helga.

– Vi har kun fått gode tilbakemeldinger, og dette er veldig bra både for korpset og bygda. Jeg tror de som bor her liker dette fole godt, sier hun.