– Jeg bare smiler og er glad

Ragnhild Mowinckel overrasket alle. I dag slo hun til med fjerdeplass i slalåm i junior-VM.

Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinchel i dagens renn i junior-VM.

Foto: Marco Trovati / Pentaphoto

Det er første dag av junior-VM i alpint i Italia. Ragnhild Mowinckel er fra Molde og medlem i idrettslaget Rival. Hun er selv overrasket over at det gikk så bra.

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg har ikke kjørt slalåm på to uker, bare storslalåm. I dag hadde jeg ikke store forhåpninger. Jeg tenkte bare jeg skulle kjøre to omganger og se hvordan det gikk. Og så gikk det ganske mye bedre enn forventet, sier Ragnhild Mowinckel til NRK.

Du lå på 12. plass etter første omgang. Så gikk det mye bedre i andre. Hva skjedde?

Jeg hadde ikke noe press på meg. Jeg tenkte bare at jeg fikk kjøre slik jeg kan. Løpa i andre omgang var ganske forskjellig fra løypa i første omgang. I andre var det en krevende løype, men en løype jeg likte meg veldig bra i, sier Mowinckel.

Hun forteller at det var flere løpere som tok det roligere i den vanskelige løypa i andre omgang. Selv likte hun de tekniske utfordringene og lot det stå til.

Dette fungerte. Nå kan jeg ikke annet enn å smile og være glad.

– Dette var bare første dag. Det lover godt for fortsettelsen?

Det gjør det. Jeg hadde ikke tenkt at det skulle gå så godt i slalåmen. Det er i storslalåm og i utfor jeg har mine beste egenskaper, sier Ragnhild Mowinckel til NRK.