– All grunn til å slippe jubelen løs

Riksvei 70 mellom Tingvoll og Meisingset skal utbedres. – Det skal brukes 360 millioner kroner de neste ti årene på strekningen, opplyser stortingsrepresentant Tove Lise Torve.

Tove Lise og Jenny

jenny Klinge og Tove Lise Torve er blant dem som har kjempet for en bedre vei.

Foto: Presse

– På Nordmøre har vi kalt dette for den glemte vei, men nå blir det gjort noe med det, sier stortingsrepresentant Tove Lise Torve fra Arbeiderpartiet.

130 millioner kroner skal brukes mellom 2014–2017 til å utbedre vegen mellom Tingvoll og Meisingset.

De neste ti årene er det planlagt å bruke til sammen 360 millioner kroner på strekningen.

– Det er fantastiske nyheter. Dette har vært en veistrekning vi har slitt med i mange år. Nå er det all grunn til å slippe jubelen løs, sier Torve.

– Ekstremt svingete og smal

Trailer i grøfta mellom Tingvoll og Meisingset

Trang vei mellom Tingvoll og Meisingset kan by på utfordringer for tungtrafikken.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve fra Arbeiderpartiet og Jenny Klinge fra Senterpartiet har fulgt opp denne saken sammen overfor samferdselsdepartementet i planleggingen av ny Nasjonal transportplan (NTP). De har kjempet for at dagens vei skal utbedres.

– Veien er i dag ekstremt svingete og smal. Det går nesten ikke ann å kjøre på den på grunn av humper, og telehiv, sier Torve.

I morgen legges Nasjonal Transportplan for perioden 2014–2023 frem. Det er svært viktig at den strekningen er med i NTP mener Torve.

– Ambulansen har kjørt en annen vei for at pasienten ikke skal lide

– Dette er en strekning som binder Nordmøre sammen. Det er fortsatt en del som må gjøres på riksvei 70, men dette har vært den verste strekningen, sier hun.

– Hvor viktig er det for innbyggerne?

– Kjempe viktig. En ting er den daglige trafikken, de som skal til butikken, jobb og fritidsaktiviteter, men vi har eksempler på ambulansen som kjører en annen vei når de skal til Kristiansund, fordi man vil ikke at pasienten skal lide med å ligge på båren i ambulansen den veien, sier Torve.

– Det er helt tragisk, men om noen år skal den lidelsen være over.

Tingvoll kommune holder nå på med en reguleringsplan for veien.

– Slik jeg har forstått vil det være snakk både om å rette den ut, det er snakk om å få den bredere vei og selvsagt nytt dekke, sier Torve.