NRK Meny

30 barn trenger fosterhjem i Møre og Romsdal

Ved nyttår er det bruk for et trettitalls nye fosterhjemsplasser i Møre og Romsdal. Mandag holdes det møter i byene for alle som kan tenke seg å lære mere om hva det innebærer.

Tove Nygård, Bufetat

Tove Nygård trenger 30 fosterhjemsplasser i Møre og Romsdal for å dekke dagens behov

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Fosterhjemstjenesten er på offensiven for å skaffe barn fosterhjemsplass.

Tøff reklamekampanje

Du har kanskje sett reklamekampanjen på TV der et barn går rundt og banker på vinduer i koselige hus.

– Ja det er kanskje litt tøft, det er jo ikke slik i virkeligheten, men vi ønsker å treffe folk i hjertet slik at vi kan få frem at vi trenger flere plasser, sier rekrutteringsansvarlig ved Bufetat i Ålesund, Tove Nygård.

Avtale om foreldresamarbeid

Når du blir fosterforeldre inngås det avtale med Fosterhjemstjenesten

Foto: Skjermdump foreldreavtalen.no/Bufetat

8–12 år

Nygård forteller at det i Møre og Romsdal er spesielt behov for hjem som kan hjelpe barn mellom 8 og 12–13 år.

– Halvparten av de vi ønsker å hjelpe nå er i den alderen sier Nygård. Dette er barn som trenger voksne som er motiverte og tydelige og som har mye kjærlighet og omsorg å gi.

Vi ser etter folk som vil gi mye tid på fosterbarnet sitt, sier den rekrutteringsansvarlige ved Bufetat i Ålesund.

Infomøte mandag

Førstkommende mandag arrangeres det møter både i Ålesund, Molde og Kristiansund der folk som lurer på om de vil være fosterhjem kan komme. Hun forteller at reklamefilmen fører til mange henvendelser og på mandag får de som kommer vite om kurstilbudene og lære mere om hva det å være fosterforeldre går ut på. Ta kontakt hvis dette kan være noe- alle jeg møter som er eller har vært fosterforeldre sier det er utfordrende, men også vel verdt det, sier Nygård.

Siste video/lyd

Han er vanlegvis tenor ved statsoperaen i Wien i Austerrike, men denne helga kan du sjå og høyre Bror Magnus Tødenes på heimebane. I Ulsteinvik og på Larsnes. Og med seg på scena har han ein kompis frå vidaregåande i tillegg til kjærasten som er sopran.
I går var 11-åringane ute på sjøen for å drage opp garn. Resultatet vart både flyndre, sei og lyr. No skal dei gjere opp fisken før fangsten skal seljast.
Bønder i fylket aksjonerte i dag etter brotet i jordbruksoppgjeret med blokade av varetransporten ut frå grossistanlegga til Asko på Sula og i Molde. Aksjonane gjekk utan dramatikk og varte i tre tidlege morgontimar.