NRK Meny
Normal

23,8 millioner til sysselsettingstiltak – Kristiansund får mest

Kommunene med høyest arbeidsledighet i Møre og Romsdal får 23,8 millioner kroner til økt sysselsetting. Kristiansund får 10,6 millioner kroner.

Revidert nasjonalbudsjett-fremleggelse i Kristiansund

Høyre- og Frp-politikere var onsdag i Kristiansund for å legge frem noen av punktene i revidert nasjonalbudsjett.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Regjeringens reviderte nasjonalbudsjett ble lagt frem onsdag. Der varslet de nye tiltak mot ledighet i fylkene som er hardest rammet av oljenedturen.

– Regjeringen har i dag frontet en pakke på 250 millioner kroner som skal gå spesielt til Vestlandsfylkene for å holde hjulene i gang og for å få økt sysselsetting raskt. Dette går til alle kommuner som har over 3,1 prosent arbeidsledighet. Når Kristiansund har 5,5 prosent vil de få 10,6 millioner til rehabilitering og vedlikehold av bygg, veier og anlegg, sier Vetle Wang Soleim (H) som sammen med Oskar Grimstad (Frp), Frank Sve (Frp) og Torbjørn Sagen (H) var de som presenterte det som lokalt kommer frem i revidert budsjett på en pressekonferanse i Kristiansund onsdag.

Totalt får fylket 23,8 millioner kroner som blir fordelt på de kommunene med høyest ledighet.

– Vi ser at nedturen innenfor petroleumssektoren har fått stor innvirkning for kystfylkene. Jeg er veldig glad for at vi klarer å få til det, sier Oskar Grimstad.

Han mener dette er spesielt viktig for Kristiansund.

– Kristiansund får en stor del av summen. De har en stor vedlikeholdsbehov, og dette er tiltak man kan sette i gang raskt slik at det har en sysselsettingseffekt umiddelbart.

Penger fordelt på kommunene

Kommune

Sum

Kristiansund

10,6 millioner

Herøy

3,3 millioner

Ålesund

2,6 millioner

Ulstein

2,3 millioner

Hareid

2,1 milioner

Rauma

1,2 millioner

Fræna

711 000

Haram

486 000

Sande

237 000

Nesset

160 000

Midsund

106 000

Stordal

35 000

Vil bruke på skoler og barnehager

Torbjørn Sagen (H) og Geir Nordli (Frp) vil at pengene skal øremerkes til skoler, barnehager og de eldre.

– Vi har allerede bestemt hva vi skal bruke disse pengene til. Det er vedlikeholdsetterslepet på skoler, barnehager og de eldre. Disse pengene skal ikke gå inn i det store pengesluket. De skal brukes omgående, sier Nordli.

Det støtter Sagen.

– Jeg vil se de som vil utfordre oss på denne lista. Den har en god profil for de svakeste. Nå håper vi at resten blir med å banke disse forslagene, sier Torbjørn Sagen.

I revidert nasjonalbudsjett får fylket får 12,5 millioner kroner i forskningsmidler og Averøy industripark får 7,5 millioner kroner for å legge til rette for landstrøm.