Advent: Se løsningen på oppgaven i luke 23

Han blir kalt «oppdrettskonge» og det virkelige navnet hans er Ola Braanaas. Han er født på Hamar og vokste opp i Bergen. Men det er aktiviteten på Skjerjehamn i Gulen som er utgangspunktet for dagens konkurranse.

23. desember

I 2005 kjøpte og restaurerte Braanaas den gamle handelsstaden Skjerjeham. Skjerjehamn ligg nord på Sandøy i Gulen kommune, tett opp til den indre hovudleia langs kysten. Trafikken langs leia har gitt Skjerjehamn livsgrunnlag og utkome.

Her var mellom anna handel, post, slipp og gjestgjevarstad.

Men i tillegg til å berge den gamle handelsstaden frå forfall, har Ola Braanaas også henta ein attraksjon utanfrå. Konkurransen i dag handlar om nettopp denne attraksjonen.

Kva heilt spesiell attraksjon utanfrå er det Ola Braanaas har henta til Skjerjehamn?

Advent: Oppgåva 23. desember

Vi har trekt en vinner. I dag ble det Kjell Terje Haugland fra Holmedal.

I denne videoen kan du se riktig svar på oppgave 23:

23. desember

Da gjenstår det bare én luke i kalenderen. Har du åpnet den enda?

God jul!

Siste video/lyd

Norges jeger- og fiskerforbund ber kommunane ta ansvar - når Statskog sel seg ut av Møre og Romsdal. Forbundet vil at kommunane skal kjøpe eigedomane for å sikre at folk flest framleis kan jakte.
Alle naudetatane har vore på skulebenken i Molde. Samarbeid er fokus, og i dag var tid for å teste det dei hadde lært.
Snøen kom overraskande på mange denne veka. I Ålesund har kommunen avslutta brøyteberedskapen for sesongen. Det har mellom anna ført til ekstra ventetid for å rydde småvegane. Andre igjen - skor seg på dette.