23-åringen varetektsfengsles i to uker

Dommeren godtok politiets ønske om to ukers varetektsfengsling for den siktede 23-åringen etter dødsfallet på Åndalsnes søndag. Mannen blir også ilagt brev- og besøksforbud.

Dommeren godtok politiets ønske om to ukers varetektsfengsling for den siktede 23-åringen etter dødsfallet på Åndalsnes søndag.

VARETEKT: Den siktede 23-åringen ble varetektsfengslet i to uker.

lukket rett molde

DØDSFALL I ÅNDALSNES: Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Foto: remi sagen

I et fengslingsmøte klokken 15.00 i Molde mandag ettermiddag ble den siktede 23-åringen varetektsfengslet i to uker, og ilagt et brev- og besøksforbud. Årsaken til det er at politiet frykter at opplysninger kan påvirke de mange vitnene som ikke har avgitt forklaring enda.

Søndag døde en 21 år gammel mann like utenfor Åndalsnes samfunnshus i Rauma kommune, og en 23 år gammel mann er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Politiet var på stedet klokka 03.48. Ni minutter senere ble det bekreftet at han var død.

Politiet mener at det er fare for at bevis kan gå til spille om mannen ikke sitter i varetekt.

Obduseres mandag

Det var Tobias Hattrem Moa som omkom på Åndalsnes, men dødsårsaken til 21-åringen er enda ikke klar.

Hattrem Moa obduseres mandag ved St. Olavs Hospital i Trondheim, men resultatene av obduksjonen vil tidligst bli offentliggjort førstkommende onsdag.

Det er Molde politistasjon i samarbeid med Rauma lensmannskontor som etterforsker saken. De prøver å få klarhet i hva som var årsaken til konfrontasjonen mellom den siktede og den avdøde, og hvordan den utartet sef.

Politiet har avhørt en rekke vitner, men ønsker fremdeles tips og informasjon fra personer som var i nærheten i den aktuelle tidsperioden eller andre som kan sitte på informasjon.