NRK Meny
Normal

23-åring siktes for overlagt drap og likskjending

Politiet skjerper siktelsen mot den 23 år gamle mannen som er sikta i Hareid-saka til å gjelde overlagt drap. Det melder politiadvokat Julie Ulstein ved Sunnmøre politidistrikt

Avsperringsteip utanfor huset i Hareid der ein mann vart drepen 8. august

Avsperringsteip utenfor huset i Hareid der ein mann vart drepen 8. august

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Ifølge Ulstein blir saka nå sendt over til statsadvokaten i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane for tiltalte.

Mannen har til nå vært siktet for forsettlig drap, men siktelsen er nå utvidet til overlagt drap og likskjending, sier Ulstein.

I desember godtok mannen videre varetektsfengsling frem til 20. februar 2015. Det var fredag 8. august kl. 13.35 politiet fant Sami Milhem (20) drept i en leilighet på Bigset i Hareid kommune.

– Vi har nå etterforsket saken ferdig, og vi mener at den siktede hadde planlagt drapet. Vi har også funnet grunnlag for å tiltalte han for likskjending, sier Ulstein.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens § 233, første og andre ledd, samt straffelovens §143. Domfellelse kan gi lovens strengeste straff.

Ulstein vil ikke kommentere hva som er grunnlaget for at siktelsen også utvides til likskjending.

– Vi har bekreftet at drapsvåpenet er kniv. Men jeg ønsker ikke å kommentere siktelsen om likskjending utover det som ligger i ordet likskjending, sier politiadvokaten.

Sitter fengslet i Bergen

23-åringen sitter fengslet i Bergen, og psykiaterne Per Børre Huseby og John Olav Roaldseter er oppnevnt som rettspsykiatere. De skal vurdere om den siktede er strafferettslig tilregnelig.

Den siktede ble første gang varetektsfengslet 11. august i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud av Sunnmøre tingrett i Ålesund.

Les også:

Dødsfallet i Hareid: Personen var påført skader som gjorde politiet mistenksomme

– Kan ikkje hugse sist Kripos sende så mange – så tidleg

Rysta over to drap på under eitt år

Den siktede 23-åringen innrømmer Hareid-drapet