NRK Meny

23-åring siktes for overlagt drap og likskjending

Politiet skjerper siktelsen mot den 23 år gamle mannen som er sikta i Hareid-saka til å gjelde overlagt drap. Det melder politiadvokat Julie Ulstein ved Sunnmøre politidistrikt

Avsperringsteip utanfor huset i Hareid der ein mann vart drepen 8. august

Avsperringsteip utenfor huset i Hareid der ein mann vart drepen 8. august

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Ifølge Ulstein blir saka nå sendt over til statsadvokaten i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane for tiltalte.

Mannen har til nå vært siktet for forsettlig drap, men siktelsen er nå utvidet til overlagt drap og likskjending, sier Ulstein.

I desember godtok mannen videre varetektsfengsling frem til 20. februar 2015. Det var fredag 8. august kl. 13.35 politiet fant Sami Milhem (20) drept i en leilighet på Bigset i Hareid kommune.

– Vi har nå etterforsket saken ferdig, og vi mener at den siktede hadde planlagt drapet. Vi har også funnet grunnlag for å tiltalte han for likskjending, sier Ulstein.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens § 233, første og andre ledd, samt straffelovens §143. Domfellelse kan gi lovens strengeste straff.

Ulstein vil ikke kommentere hva som er grunnlaget for at siktelsen også utvides til likskjending.

– Vi har bekreftet at drapsvåpenet er kniv. Men jeg ønsker ikke å kommentere siktelsen om likskjending utover det som ligger i ordet likskjending, sier politiadvokaten.

Sitter fengslet i Bergen

23-åringen sitter fengslet i Bergen, og psykiaterne Per Børre Huseby og John Olav Roaldseter er oppnevnt som rettspsykiatere. De skal vurdere om den siktede er strafferettslig tilregnelig.

Den siktede ble første gang varetektsfengslet 11. august i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud av Sunnmøre tingrett i Ålesund.

Les også:

Dødsfallet i Hareid: Personen var påført skader som gjorde politiet mistenksomme

– Kan ikkje hugse sist Kripos sende så mange – så tidleg

Rysta over to drap på under eitt år

Den siktede 23-åringen innrømmer Hareid-drapet

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.