19 års fengsel for Hareid-drapet

En 24 år gammel mann fra Bodø er dømt til fengsel i 19 år for overlagt drap og likskjending på Sami Milhem i Hareid sentrum 8. august i fjor.

Sunnnmøre Tingrett

Ruth Louise Osborg avsa dommen på 19 år i fengsel for 24-åringen.

Foto: Øyvind Johan Heggstad

Litt etter klokka 12:00 startet tingrettsdommer Ruth Louise Osborg opplesingen av dommen mot 24-åringen.

Ifølge dommen var retten ikke i tvil om at de skulle dømme 24-åringen for overlagt drap. Det vil si at retten har trodd på aktor som hevdet at drapsmannen planla drapet før handlingen.

Bodømannen må også betale erstatning på 230.000 kroner til hver av foreldrene til den drepte.

Aktor fikk delvis medhold

Dommer er langt på vei i tråd med aktors påstand. Han mente 24-åringen burde dømmes for overlagt drap og 20 år i fengsel. Mannen får ett års strafferabatt for å ha tilstått drap og likskjending. Retten mener at 24-åringen har opparbeidet sterk aggresjon mot Milhem etter en angivelig voldtekt av samboeren hans i mai 2014.

Forsvareren mente han burde dømmes til forsettlig drap og fengsel i 16–17 år, men fikk ikke medhold i retten.

Streng straff

Eirik Ramsland, bistandsadvokat for drapsofferets familie, registrerer at Bodø-mannen fikk en streng straff som er i tråd med det familien syns er riktig.

– Dommen samsvarer med det mine klienter ønsket – at han skulle dømmes for overlagt drap. Nå vil vi gå gjennom dommen sammen med familien.

24-åringen mener at drapet ikke var planlagt.

Vurderer anke

Bodømannen møtte i retten med sin forsvarer Ida Dahlgren Hansen. Han fulgte med i domspapirene etter hvert som tingrettsdommeren leste opp.

– Vi tar dommen til etterretning. Nå skal vi gå nøye gjennom den og vurdere hva vi skal gjøre videre, sier Dahlgren Hansen.

Etter opplesningen fikk 24-åringen spørsmål om han godtok dommen, anket på stedet eller tok betenkningstid.

24-åringen tok betenkningstid.

For i dag kom rettsavgjerda mot 24-åringen som stakk Sami Milhem med kniv i i august i fjor. No er han dømt til fengsel i nitten år.