NRK Meny
Normal

17. mai-gjester fikk ikke alkoholservering

Dagens store samtaletema på hurtigruta Trollfjord på 17.mai dreide seg om drikkevarene. Der var det nemlig bare vann og annet alkoholfritt å få.

Terje Westad klager på at de ikke fikk alkohol servert 17. mai

Terje Westad og følget hans reagerer på at det ikke var mulig å kjøpe seg et glass vin på hurtigruten Trollfjord 17. mai.

Foto: Privat/NRK

Terje Westad og 17. mai-selskapet hans gjorde som mange andre på nasjonaldagen – de gikk en tur til hurtigruta i Ålesund for å spise middag, med ønske om noe godt i glasset ved siden av.

Middagen fikk de, men verre ble det med vin og øl. Hurtigruta Trollfjord fikk ikke innvilget skjenketillatelse til 17. mai. De var for sent ute.

– Flere av de jeg spiste sammen med ville gjerne ta seg ett glass vin eller en øl til maten. Men det fikk vi opplyst var umulig, forteller Westad.

Et samtaletema

Flere var ifølge Westad overrasket over at de ikke fikk alkohol på festdagen, og det ble raskt et samtaletema på Trollfjord.

– Folk ristet på hodet over at det går an, forteller han.

Ålesund kommune har ansvaret for å godkjenne eller avslå skjenkebevillinger i sitt område. Hurtigruten hadde sendt inn sin søknad, men det hadde de gjort altfor sent.

Anne Marit Bjørnflaten

Kommunikasjonsdirektør hos Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten, beklager at de ikke fikk skjenkebevillingen i havn.

Foto: Pressefoto

Kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten ASA forteller at de har sendt inn søknad, men dessverre etter fristen.

– Vi har vært i dialog med kommunen, men de ville ikke etterkomme ønsket vårt, sier Bjørnflaten.

Ifølge de som var på jobb på Trollfjord på nasjonaldagen skal det ha gått ganske greit likevel.

– Vi beklager at vi ikke kunne servere alkohol 17. mai. Vi prøvde å få til en løsning, men det gikk dessverre ikke, sier kommunikasjonsdirektøren.

Må være tidlig ute

Skal du søke om skjenkebevilling må du gjøre det 30 dager før arrangementet. Hurtigruten har ifølge Ålesund kommune sendt inn sin søknad bare en uke før.

– Det er for knapt, sier Øyvind Jan Skjelten, rådgiver i kommunen.

Han var ikke saksbehandler selv, men forteller at søknaden fra Hurtigruten kom inn for sent.

– Vi hadde ikke nok tid til å behandle den. Hvis de planlagte et arrangement til 17. mai hadde de nok vært klar over den lenger enn en uke i forveien. Så dette må de nok ta på sin egen kappe, sier Skjelten.