150 par historiske treski til Rindal museum

Ved et lykketreff kom Rindal museum i kontakt med en treskisamler. Nå gleder de seg til å stille de ut.

Treski Rindal museum

SAMLING: 150 par treski er sendt til Rindal museum.

Foto: John Storholt

Onsdag fikk Rindal skimuseum en kraftig utvidelse av samlingen sin. Hele 150 par med treski er kjøpt inn til en sum av 18.000 kroner og skal stilles ut.

En mann ved navn Jørgen Fløtlien fra Moelv la ut en annonse i avisen for en stund tilbake og da skjønte museet at de ikke kunne gå glipp av denne skatten.

– Han har samlet på treski de siste 40–50 årene. Han så for seg at de ikke ville bli brukt i fremtiden, men han ville ta vare på dem. Nå har han imidlertid bestemt seg for å selge dem og da tok vi kontakt med ham, forteller Kari Elin Bolme Løfaldli ved Stiftelsen Nordmøre museum.

Treski Rindal museum Morten Møller

TRESKI: Kulturkonsulent i Rindal, Morten Møller, poserer sammen med skiene.

Foto: John Storholt

– Spesielt verdifullt

Nå skal skiene dokumenteres og loggføres på ulike vis, og i tillegg til utstillingen på museet skal de også bli gjort tilgjengelig gjennom fotografier i museets digitale arkiv.

– De er fra 10–15 forskjellige treskifabrikker som har eksistert i Norge og vi er jo et spesialmuseum på skihistorie og et skimakermuseum. Derfor er det spesielt verdifullt for oss å ha så mange forskjellige sorter. Da kan vi videre dokumentere de forskjellige fabrikkene og hvor de kommer fra, sier Bolme Løfaldli.

– Det var et lykketreff at vi fikk tak i denne samleren, det er ikke lett å få tak i slike komplette samlinger, avslutter hun.