Fikk tekstmelding fra den savnede 14-åringen

Politiet melder nå at de har funnet den 14 år gamle gutten i live ved Osvatnet i Molde kommune. En sms førte til funn.

Elias Skeidsvoll

Elias Skeidsvoll fikk sms fra den savnede gutten mandag formiddag. Det gjorde det lettere å spore området der gutten befant seg.

Foto: Terje Reite / NRK

Leteaksjon Molde - gutten funnet

14-åringen som har vært savnet siden søndag ble tatt med til sykehus med luftambulanse.

Foto: Terje Reite / NRK
Elias Skeidsvoll

11.29 mandag formiddag fikk Elias en sms fra den da savnede 14-åringen.

Foto: Terje Reite / NRK

Store styrker har deltatt i leteaksjonen i hele natt og i dag etter gutten, og for få minutter siden kom innsatsleder Bjørn Kristengård med gladmeldinga til alle de frivillige.

Gutten ble funnet ved Osvatnet i Kleive. Han er i god form, melder politiet. Gutten blir tatt vare på av foreldrene og sendes til legevakt for sjekk.

Elias Skeidsvoll er en klassekamerat av 14-åringen som har vært savnet siden søndag kveld.

– Det er en enorm lettelse at han er funnet. Det er godt å høre at han er i god behold, sier kameraten.

Gutten forlot hjemmet ved 18-tiden søndag. Klokken 22.55 sendte gutten en sms til familien, og drøyt en halvtime senere, 23.30, ble gutten meldt savnet.

Politiet har stått uten spor lenge. Men 11.29 tikket det inn en tekstmelding på Elias telefon. Den savnede skriver at han snart er ved Osvatnet på Kleive. Kameraten Elias oppfordrer kompisen å ringe snarest.

Meldingen om at gutten ble funnet ble mottatt med applaus og glede blant de fremmøtte letemannskapene. Noen kastet seg om halsen på hverandre og klemte hverandre, andre lot gledestrålene trille.

– Nå er det glede i hele bygda. Det har vært et press og vi har vært bekrymet for ham, sier Skeidsvold.

En 14 år gammel gutt var savnet gjennom natten og ut over formiddagen. En SMS førte til at gutten ble funnet mandag formiddag.

Det var Elias Skeidsvoll som fikk meldingen fra den savnede klokka 10.29. Dermed steg håpet om at gutten var i live, og letingen kunne spisses inn mot området ved Osvatnet.

Jeg fikk meldinga i halv ti-tida i formiddag. Han skrev at han var på veg til Osvatnet. Noe mer svar fikk jeg ikke, og det gav meg en litt rar følelse. Men det har gått bra og nå er alt bare glede, sier Elias Skeidsvoll til NRK.

Gutten var mandag ved 14.40-tiden sammen med sine foreldre og var inne til legesjekk. Politiet har mandag ettermiddag snakket med gutten og anser nå saken som avsluttet.

Ut fra det som er kommet frem anser vi nå saken som avsluttet og ser det ikke som naturlig at politiet kommenterer denne saken ytterligere, sier Janne Marthe Viddal i politiet til NRK.

Politiet opplyser at gutten var våt da han ble funnet. Han skal ikke ha hatt synlige skader.

Leiteaksjon Kleive

Mannskap lette etter den savnede gutten gjennom natten og helt til han ble funnet mandag formiddag.

Foto: Terje Reite / NRK
Rune Toven fra Norsk Folkehjelp

Rune Toven i Norsk Folkehjelp.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Det var en gruppe fra Norsk Folkehjelp som fant gutten. Gruppen var på veg til et nytt leteområde da de plutselig så en gutt komme gående på en skogsbilveg.

De hadde akkurat parkert bilen. De tok kontakt med gutten som kom gående. Da ble det ganske straks klart at dette var gutten de lette etter, forteller Rune Toven i Norsk Folkehjelp til NRK.

Heller ikke Norsk Folkehjelp har fått snakket med gutten i særlig grad. Men også Rune Toven sitter igjen med et inntrykk av at det står rimelig bra til med gutten. Gutten har forklart at han har hørt helikopteret som deltok i leteaksjonen.

Han fortalte også at han sov bak en rot i skogen i natt. Og han ble vekket av at helikopteret sirklet over området, forteller Toven.