NRK Meny
Normal

12 barn fra fylket lurt av grunnskolelærer

Ti barn på Nordmøre, ett i Romsdal og ett på Sunnmøre ble lurt av den tidligere læreren som er siktet for å ha sexsjikanert 108 barn på internett.

Politiadvokat Julie Dalsveen

Politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt leder etterforskningen.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt i Gjøvik, sier til Aftenposten, at dette er en svært omfattende og alvorlig sak. Det yngste barnet mannen har vært i kontakt med var ni år, men de fleste var 12–13 år da de chattet med mannen i 40-årene.

Den tidligere læreren fra Vestoppland ble pågrepet og varetektsfengslet i oktober i fjor. Da var han siktet for overgrep mot rundt 20 jenter. Siden da har siktelsen mot ham stadig blitt utvidet.

Ti av barna som er misbrukt er hjemmehørende på Nordmøre, ett i Romsdal og ett på Sunnmøre, skriver Rbnett.

– Aldri vært borti maken

Politiet har funnet bilder og videoer på mannens datamaskin, som i stor grad inneholder nakenbilder av barn eller framstiller seksuelle overgrep mot barn.

Flere av bildene har læreren anskaffet seg fra jenter han har hatt omfattende kommunikasjon med via ulike chattetjenester på internett, som blant annet Skype. Han opererte under flere falske profiler for å få tilsendt nakenbilder fra jenter fra store deler av landet. Barna trodde de chattet med en jevnaldrende jente om kropp og sex.

– Dette er en utrolig omfattende sak, jeg har aldri vært borti maken, sier bistandsadvokat for barna i Møre og Romsdal, sier Jan E. Todal til Rbnett.

Ifølge Todal har mannen ikke vært lærer på Nordmøre.

– Dette har pågått fra 2007 og fram til 2014 her i Møre og Romsdal, men andre plasser i landet er det enda lenger tilbake i tid, så han har holdt på i over ti år uten å ha blitt oppdaget, sier Todal.

Fem av barna i Møre og Romsdal har blitt avhørt fram til nå, sju gjenstår.