-Viktig at alle ble funnet

Sogneprest Annstein Lothe sier det er veldig viktig for de pårørende at alle de fem savnede etter raset i Fjelltunvegen nå er funnet.

Sokneprest Annstein Lothe
Foto: Janne-Marit Myklebust / NRK

Kilde: NRK

Lothe sier de pårørende ikke helt har kunnet føle lettelse over at deres savnede var funnet, før alle fem var tatt ut av bygningen.

Det at alle fem er funnet, markerer også på mange måter en start på resten av det sorgarbeidet som nå venter de pårørende.

De utttrykker også lettelse over at ingen av redningsmannskapene har blitt skadet i arbeidet.

Enorm støtte

Sognepresten sier folk i byen har vist en enorm støtte i forhold til de pårørende. Han understreker at det nå er viktig å fortsette med denne støtten. De pårørende trenger fortsatt omtanke og støtte, er oppfordringen fra Lothe.

Han forstår at mange er litt redd for å ta kontakt, og ikke minst er usikre på hva man skal si, men det viktigste er at man tar seg tid til hverandre, sier sogneprest Annstein Lothe.

Boligblokk Ålesund

Sogneprest Annstein Lothe sier det er viktig for de pårørende at alle de fem nå er hentet ut av blokka.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing/NRK

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.