NRK Meny
Normal

-Viktig at alle ble funnet

Sogneprest Annstein Lothe sier det er veldig viktig for de pårørende at alle de fem savnede etter raset i Fjelltunvegen nå er funnet.

Sokneprest Annstein Lothe
Foto: Janne-Marit Myklebust / NRK

Kilde: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Lothe sier de pårørende ikke helt har kunnet føle lettelse over at deres savnede var funnet, før alle fem var tatt ut av bygningen.

Det at alle fem er funnet, markerer også på mange måter en start på resten av det sorgarbeidet som nå venter de pårørende.

De utttrykker også lettelse over at ingen av redningsmannskapene har blitt skadet i arbeidet.

Enorm støtte

Sognepresten sier folk i byen har vist en enorm støtte i forhold til de pårørende. Han understreker at det nå er viktig å fortsette med denne støtten. De pårørende trenger fortsatt omtanke og støtte, er oppfordringen fra Lothe.

Han forstår at mange er litt redd for å ta kontakt, og ikke minst er usikre på hva man skal si, men det viktigste er at man tar seg tid til hverandre, sier sogneprest Annstein Lothe.

Boligblokk Ålesund

Sogneprest Annstein Lothe sier det er viktig for de pårørende at alle de fem nå er hentet ut av blokka.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing/NRK

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.