- Aalesund er mitt førstevalg

Finske Roope Riski fant nettmaskene for AaFK i treningskampen mot KBK. Nå håper han klubben blir hans nye arbeidsgiver.

Riski kjemper for AaFK-kontrakt.

Finske Roope Riski kjemper for AaFK-kontrakt i kampen mot Kristiandsund BK.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Etter to uker på prøvespill i Aalesund fikk Roope Riski avslutte sitt opphold i sunnmørsbyen med spill i lagets første treningskamp for sesongen. 22-åringen stanget inn klubbens første mål like før pause, men det hjalp ikke så mye for de oransje som tapte 2-4 mot et mer effektivt Kristiansund BK.

– Det er selvfølgelig en stor skuffelse å tape en kamp, særlig mot et 1. divisjonslag. Nå var det likevel den første kampen vi spilte sammen. Mange, som meg, har ikke spilt siden november. Det vises nok litt at det er en stund siden sist, men det er godt å spille igjen.

Mellomfornøyd

Disse ordene kom fra en mellomfornøyd Riski. Grunnen til det var nok mest av alt at han ikke benyttet den første store sjansen han fikk. Alene mot KBK-keeper Elias Valderhaug burde han scoret allerede i åpningsminuttene av kampen.

– Jeg er alltid glad for å gjøre mål. Jeg skulle likevel ha scoret ett til. Det vet alle som var her. Det var en stor sjanse som jeg skulle ha utnyttet, så da kan jeg ikke være veldig fornøyd med bare ett mål, konkluderer Riski.

– Det lukter mål av ham, og det ble det jo også. Så burde det vel ha blitt ett mål til, men han er der og lukter på sjansene, poengterer trener Jan Jönsson.

I to uker har han sett Riski i aksjon på trening. Et ukelangt treningsopphold ble forlenget slik at han også fikk med seg lagets første treningskamp for året.

– Han er frisk og ønsker hele tiden å true motstanderen i bakrom. Det så vi bevis på i kampen også. Han trivdes nok best i første omgang som spiss. Da var vi også bedre organiserte, men det var veldig nyttig å få se ham også som offensiv kantspiller. Selv om det ble litt urettferdig mot ham med alle byttene vi gjorde. Det ble vel ikke så enkelt for ham å holde styr på alt da, forklarer Jönsson.

Nå vil han summere opp de to siste ukene, kampen og det inntrykket han har fått. Så vil han gjøre seg opp en mening om Riski er rett mann for klubben.

Jan Jönsson

Jan Jönsson skal nå summere opp inntrykket av Roope Riski.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Hovedfokus Aalesund

Riski reiser hjem til Finland lørdag. Han håper det blir med et signal om en fremtid i Aalesund.

– Aalesund er mitt førstevalg. Får jeg et tilbud her så vil jeg sette stor pris på det. Dette vil være et godt sted for en ung spiller å utvikle seg. Broren min har vært i Norge noen sesonger og har blitt mye bedre på de årene. Jeg vil gjerne komme hit, og hvis sjansen ikke byr seg får jeg se hvilke andre muligheter som dukker opp. Nå er hovedfokuset mitt Aalesund, og jeg har ikke tenkt på noe annet, sier Riski.

Broren Riku Riski har hatt to gode sesonger i Hønefoss før han i vinter ble hentet til Rosenborg. Kanskje møtes de tidligere Turku-spillerne på hver sin banehalvdel i årets norske eliteserie.