- Ville heller møte Rosenborg

Ole Gunnar Solskjærs Molde får besøk av 1.divisjonslaget Hønefoss i fjerde runde i cupen. Det var slett ikke Solskjærs ønskemotstander.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ønsket seg Rosenborg som motstander i fjerde runde i cupen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ole Gunnar Solskjær satt benket foran skjermen og fulgte med på den NRK-sendte cuptrekningen fredag formiddag. Helt på slutten lå det bare to baller igjen i potten. Det som mellom Rosenborg og Hønefoss som motstandere til laget fra Rosenes by.

– Jeg krysset fingrene for at vi skulle få Rosenborg. Du vet aldri når du må møte lag som kommer som «underdog», slik Hønefoss blir mot oss. Dette kan bli vanskelig, sier Solskjær til NRK.

– Ville ta revansj

Det er ikke bare frykten for en aggressiv «underdog» som lå bak Solskjærs ønske om Rosenborg. Molde og Rosenborg har i årevis vært bitre motstandere, og i vår var det Rosenborg som trakk det lengste strået.

– Det er ikke lenge siden vi tapte mot Rosenborg i serien. Jeg ønsket å få møte dem på banen igjen så raskt som mulig. Men nå ble det Hønefoss, og vi skal være klar til å ta imot dem, sier Solskjær.

Møter venner i Hønefoss

En Molde-spiller kjenner Hønefoss bedre enn de fleste. Det er Davy Claude Angan. Han kom fra Hønefoss til Molde foran årets sesong.

– Jeg møtte Davy Angan i kantine her nå. Han har jo mange venner i Hønefoss fra den tiden han spilte der. Nå gler han seg til å møte dem i kamp, sier Solskjær.

– Har sett Hønefoss på TV

Hønefoss har i flere år levd et fotballiv i norsk førstedivisjon, men hadde en gjestevisitt i den gjeveste divisjonen i fjorårssesongen. Selv om Ole Gunnar Solskjær i en årrekke har oppholdt seg utenlands, har han likevel fått se Hønefoss spille kamp.

– Jeg så Hønefoss mot HamKam på TV her en dag jeg ikke hadde noe bedre å gjøre. Vi skal være godt forberedt, sier Solskjær.