- Viktigst er trygghet for elevene

Om få uker vil Molde videregående på nytt myldre av elever. Amund Sannes som er elevrådsleder tror det er viktig at tragedien som har rammet Norge får oppfølging i skolen.

Amund Sannes

Amund Sannes er elevrådsleder ved Molde videregående skole.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen ber skolene om å følge opp terrorangrepene etter ferien. Hun sier skole-ansarre har viktige oppgaver i å forklare hva som har skjedd og å hjelpe barn og unge tilbake til hverdagen.

- Det er viktig. Det viser respekt overfor de omkomne. Det er viktig å vise omsorg for de som er berørt sier Amund Sannes, elevrådsleder ved Molde videregående skole.

- Skal tilbake til hverdagen

Atlanten videregående skole

Fortsatt tomme pulter på Atlanten videregående skole i Kristiansund. Men forberedelsene til ett nytt skoleår er godt i gang.

Foto: Eirik Haukenes / NRK
Rune Heggdal

Rune Heggdal sier at Atlanten videregående skole i Kristiansund vil få tilbake flere elever som har vært direkte berørt av tragedien på Utøya.

Foto: Eirik Haukenes / NRK
Sverre Hollen

Sverre Hollen sier det viktigste er å skape trygghet for elevene.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

Mange videregående skoler vil få tilbake elever som er direkte berørt av angrepet på Utøya. En av dem er Atlanten i Kristiansund.

- Elever skal tilbake til en hverdag igjen. Vi må få denne overgangen til å bli best mulig, sier Rune Heggdal, rektor Atlanten videregående skole.

- Vi skal ha kontakt med profesjonelt hjelpeapparat og vil snakke med de som er direkte berørt for å høre hvordan de vil ha det, sier Heggdal.

Sendte ut råd

I dag sendte kunnskapsdepartementet ut råd for hvordan skoler og utdanningssteder kan møte elever og studenter etter katastrofen. De oppfordres til å skaffe oversikt over berørte, ha samtaler og å ta opp temaet i aktuelle fag.

Det skal holdes minnemarkeringer på skolene, men hvordan dette legges opp skal bestemmes lokalt.

- Vi vil skape trygghet i skolen for alle elevene, sier assisterende utdanningssjef Sverre Hollen.

- Hardt i starten

I Molde tror elevrådslederen at årets skolestart blir litt annerledes.

- Det kommer til å bli annerledes i starten. Hele Norge har blitt preget, og det er ikke noe å legge skjul på. Likevel skal vi gå på skole og studere, men det blir hardt i starten.

Video Videregående skoler etter terroren

Videregående skoler etter terroren