Se avisjefen innrømme for lite Molde-stoff

Youngstorget samlet lørdag tusenvis av moldensere som fikk yngle sammen med utflytta romsdalinger. Vi møtte én av Molde «expats».

Hør hva moldenser og Dagbladet-journalist Rolf Fiske sier om Moldes cupsuksess.

Rolf Fiske startet sin aviskarriere i nå nedlagte Romsdals Folkeblad, senere Se og Hør før han tidlig på 80-tallet havnet i Dagbladet. Men denne helga forsvinner den Oslo-dialekta.

Rol Fiske (56) har selv spilt for Molde i ungdommen, men måtte legge opp da han ikke fikk både spille for Molde og skrive om laget i lokalavisa han jobbet for.

Smiler og gir en innrømmelse

Nå sitter han i Dagbladets ledergruppe og innrømmer glatt, med et solid glimt i øyet, at sportsavdelinga har skrevet alt for lite om om Moldes oppladning til cupfinalen.

– Jeg tror du snakker bedre Molde-dialekt enn meg, men på slike dager greier jeg å vippe om, sier han i havet av tilreisende moldensere på Youngstorget i dag.

Han har stort sett fått med seg alle Moldes cupfinale-fester siden 1982, slike hendelser er den beste Molde-reklame og det beste treffstedet for Oslo-baserte moldensere, hevder avis-legenden.

– Dette er helt fantastisk, nå snakker alle om Molde, vis er MFK-fargene, vi er Norges beste lag og får positiv pr. Dette har alt å si, forteller Fiske.

Molde vinner

Fiske er sikker på at Molde vinner morgendagens finale.

– Laget hadde en rotete start, men fremsto fantastisk utover sesongen, sier han.