NRK Meny
Normal

– Han var irritert og sint. Hun ville avslutte forholdet. Kort tid etter var hun drept

I Romsdal tingrett forklarte et vitne at Kirsti Slinning hadde bestemt seg for å avslutte forholdet til kjæresten i timene før hun ble drept. Kjæresten skal ha vært irritert og følte seg avvist.

Rettssalen

Romsdal tingrett fortsetter behandlingen av saken etter drapet på Kirsti Slinning. Hun ble kvalt på Hotell Alexandra i Molde natt til 12. oktober 2011.

Foto: Omar Sejnæs/NRK

I retten har en rekke vitner fortalt om en sjalu, sint og kontrollerende kjæreste som fikk bli med Kirsti Slinning på siste del av en fagforeningskonferanse i Molde i oktober. Ut på kvelden ble kjæresten sint fordi han ble avvist, forklarte vitnene.

– Etter at han hadde stått og vinket sint på henne sa hun at hun ville gå opp på rommet for å gjøre slutt på forholdet, forklarte et av vitnene i retten i dag. Dette skjedde i timen før Kirsti Slinning ble funnet drept på verandaen på hennes hotellrom.

– Vi var bekymret

Kirsti Slinnings venninner var bekymret for henne i timene før hun ble drept. I retten fortalte fagforeningsvenninnene at kjæresten hennes var irritert, sint og kontrollerende den 11.oktober 2011.

Etter et brudd i forholdet var de nettopp blitt kjærester igjen. Men vitnene beskriver forholdet som turbulent, særlig i situasjoner der kjæresteparet var sammen med andre. Tiltalte ønsket at kjæresteforholdet skulle vises overfor andre. Og når Slinning ville være sosial ndre, meldte sjalusien seg hos tiltalte, ifølge vitnene.

– Da tiltalte hadde gått på rommet for siste gang satt jeg og snakket med Kirsti Slinning. Jeg pratet med henne om hvordan hun hadde det, og spurte ordrett om jeg hadde grunn til å være bekymret for henne. Hun sa at det ikke var grunn til uro, for tiltalte hadde aldri gjort henne noe, forklarte vitnet.

Video Kvinne funnen død på hotellrom

Denne TV-reportasjen ble laget dagen etter drapet.

– Han hadde mørke øyne

Onsdag formiddag beskrev en rekke vitner at det i forkant av drapet bygde seg opp en frustrasjon hos tiltalte. Mens Kirsti Slinning snakket med andre, ville tiltalte ha hennes oppmerksomhet.

En episode som kommer igjen fra flere av vitnene, utspant seg utenfor hotellet. Kirsti Slinning og tiltalte deltok i en samtale om tarifforhandlingene. Tiltalte likte ikke at hun snudde ryggen for lenge til ham.

– Han sa at hun ikke måtte snu ryggen til ham. Han var kjempesint. Da hun forklarte at hun måtte få snakke med de andre, gikk han fra stedet. Hun beklaget over for oss, og ble med ham inn, fortalte vitnet.

– Kunne ikke leve slik lenger

Vitnet fortalte at de ble forundret over tiltaltes oppførsel, og at de snakket om det. En lignende episode oppsto senere på kvelden, der Kirsti Slinning igjen gjorde det klart at hun måtte får snakke med de andre på konferansen.

– Vi pratet sammen, og Kirsti sa at hun ikke kunne leve på denne måten lenger. Hun ville snakke med kjæresten sin om dette, fortalte vitnet, som både var fagforeningskollega og venn med Slinning.

– Situasjonen var ubehagelig

Etter som kvelden skred frem, og Kirsti Slinning satt i baren og den tiltalte hadde ventet på rommet, kom tiltalte ned igjen. Vitnene beskrev at han ble stående og speide etter kjæresten sin. Slinning danset noen danser, og satt og pratet med kjente.

– Han speidet etter henne, han var sort i blikket, og han vinket sint etter henne, forklarte et av vitnene.

Flere vitner fortalte at de opplevde situasjonen som ubehagelig. Et av vitnene tilbød henne å overnatte på sitt rom.

Hun svarte at hun ikke ville overnatte hos meg. Hun ville ordne opp selv, forklarte vitnet.

– Jeg spurte om noe var galt

Et av vitnene var også bekymret etter at hun hadde møtt Kirsti Slinning den kvelden.

– Det virket som om hun hadde grått. Jeg prøvde å spørre om noe var galt, men jeg fikk ikke kontakt, forklarte hun.

Da det nærmet seg midnatt valgte Kirsti Slinning å pakke sammen tingene sine, for å dra opp på rommet til kjæresten. Den siste som snakket med henne var bekymret, og tilbød seg å være med opp på rommet.

– Da jeg spurte om jeg hadde grunn til å være bekymret, sa hun bare at han aldri hadde gjort henne noe. Hun ville ordne opp i dette selv, sa vitnet.

– Det hadde skjedd noe med Kirsti

Like etter midnatt så fagforeningsmedlemmene at det kom politibil og ambulanse til hotellet. Alle fikk beskjed om å holde seg rolig.

– Da fikk jeg en magefølelse av at det hadde skjedd noe med Kirsti. Kjæresten hadde ikke oppført seg slik han pleide, forklarte et av vitnene.

Kirsti Slinning og tiltalte ble kjent med hverandre via aktiviteten i Fagforbundet, og ble venner på Facebook vinteren før drapet skjedde. I mai ble de kjærester. Flere episoder førte til at det var brudd i forholdet. Men like før fagforeningskonferansen ble de kjærester igjen.

Tiltalte skulle være med bare på den første delen, på tariffkonferansen. På det etterfølgende representantskapsmøtet var det bare Slinning som skulle være med. Han ble likevel invitert til å være til stede, og å bo på Slinnings hotellrom.

Mannen står tiltalt for forsettlig drap. Han har erkjent de faktiske forholdene, men husker ikke det som skjedde. Forsvareren vil prosedere på legemsbeskadigelse med døden til følge. Saken avsluttes fredag.