Frykter «Nordlys» skal kantre i natt

I Ålesund strømmer vannet inn i hurtigruta «Nordlys». Faren for at skipet skal gå rundt øker. Nå skjærer mannskapene hull i skroget for å få inn ekstra pumper.

Video Hurtigrute brann utanfor sentrum i Ålesund

Se direktebilder fra kaia i Ålesund.

– Situasjonen er alvorlig. Båten krenger nå ca 16 grader og den er evakuert, sier politimester i Sunnmøre politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, til NRK.

Nordlys krenget 9 grader tidligere i kveld, men etter at det begynte å lekke mer vann inn i båten igjen økte krengningen.

– Det er en risiko for at den skal tippe rundt, sier konsernsjef i Hurtigruten, Olav Fjell, til NRK.

Hvor mye Nordlys kan krenge før den velter er uklart, men brannsjef Geir Thorsen sier til VG at det er stor fare for at den velter ved 20 grader.

Skjærer hull i siden

Mannskaper har nå kommet frem til skipet for å bore hull i skipssiden. Hullet blir boret litt bak for midtskips, på siden som vender inn mot kaien i Ålesund.

– Vi jobber med å lense båten. Det er utfordrende fordi lensene fort blir tette fordi det er en del gjenstander som tetter slangene. For å få flere lenser ombord så skjærer vi hull i skipssiden, sier politisjef Hasseldal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nordlys

Full aktivitet på kaia i Aalesund litt etter kl 23.00.

Foto: Kristian Elster / NRK

Bergingsmannskapene har både problemer med å pumpe vann ut av skipet, og få tettet hullene i skipssiden

– Vi jobber med å tette to steder der vi tror det kommer vann inn i båten. Det er steder som vi har tettet før, men som har gått lekk igjen. Nå prøver vi å tette dem på en ny måte, sier Jon Steven Hasseldal til NRK.