NRK Meny
Normal

- Skal vise at vi er best i Norden

Molde fotballklubb skal kjempe mot FC København om Skandinavias ære. – De klarer vi å slå, mener lederen i Tornekrattet.

Joshua Gatt

MFK vant over Heerenveen torsdag. Nå spiller MFK mot FC København.

Foto: Kees van de Veen / NTB scanpix

MOLDE MØTER FC KØBENHAVN, STUTTGART OG STEAUA I GRUPPE E.

LES OGSÅ: RBK møter Leverkusen, Molde møter København

Eva Britt Mauseth

Lederen i supporterklubben Tornekrattet er godt fornøyd med trekningen.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Dette var totalt sett en veldig bra trekning. Jeg er veldig glad for at vi møter København for da kan vi vise hvem som er det beste laget i Norden, for de klarer vi å slå på bortebane og hjemmebane, sier Eva Britt Mauseth, leder i Tornekrattet, supporterklubben til Molde fotballklubb.

– Dessuten er det lett å komme seg til København så det er bra for supporterne sier Mauseth.

– Hardere linje i supporterkulturen


Mauseth tror MFK også har en god sjanse for å slå tyske Stuttgart.

– Vi kjenner Stuttgart, og burde vunnet sist gang vi møtte de, så vi er fornøyd med å møte de. Vi er litt mindre fornøyd med Steaua på grunn av supporterkulturen. Supporterne der har nok en litt hardere linje enn det vi ønsker å dra inn i fotballkulturen vår, sier Mauseth.

– Tre gode motstandere

Øystein Neerland

Øystein Neerland håper og tror MFK skal prestere godt.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Det var en spennende trekning, og når vi nå da trakk de tre lagene vi trakk så er vi fornøyd med det, sier styreleder i MFK Øystein Neerland.

– Det er tre gode motstandere som vi håper og tror vi skal prestere godt mot, sier Neerland.

– Liverpool interessant for publikum


Ole Gunnar Solskjærs menn sikret seg europaligaplassen da de slo ut nederlandske Heerenveen torsdag. MFK ønsket seg et engelsk lag i dagens trekning.

– Hvis man tenker på det med publikumstekke, så er det klart at Liverpool og Tottenham er lag som er interessante for publikum. Nå ble det ingen engelske lag, men dette er tre lag som er godt kjent for fotballinteresserte, så vi må forsøke å fylle opp stadion, sier Neerland.

– Stuttgart vinner nok gruppen


– Det er en gruppe som gir oss muligheter til å gå videre, det er tøffe kamper, men det er fullt mulig å ta en del poeng, sier Molde mangager Ole Gunnar Solskjær.

– Hvem blir tøffest i gruppen?

– Stuttgart er nok favoritter og vinner nok gruppen til slutt, men så skal vi være med å kjempe om andre plassen kanskje, sier Solskjær.