Normal

- Sjukehussaken avslører et demokratisk problem

– Helseminister Bent Høies (H) framferd i sykehusstriden i Møre og Romsdal er et demokratisk problem, mener Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Sjukehussaka på Stortinget

Sykehusstriden ble debattert i Stortinget tirsdag.

Foto: skjermdump

– Statsråden tviholder på at han har gjort rett og viser ingen tegn til anger. Han ser ut til å være tilhenger av raske, brutale avgjørelser og å styre i fortrolighet. Det er et demokratisk problem, sa Lundteigen til NTB etter at saken ble debattert i Stortinget tirsdag.

Per Olaf Lundteigen

Per Olaf Lundteigen.

Foto: NRK

Saksordfører Lundteigen rettet kraftig kritikk mot både Høie og Helse Midt-Norge da kontroll- og konstitusjonskomiteens innstilling i saken ble debattert i Stortinget tirsdag.

Høie har blitt beskyldt for å gå ut over sine eierfullmakter og utilbørlig påvirket den betente striden om hvor et nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal skulle ligge, noe han selv har avvist. Han kjenner seg ikke igjen i Lundteigens beskrivelse.

Helseminister Bent Høie. Grå bakgrunn

Helseminister Bent Høie.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Er det noe som kjennetegner det jeg har gjort som helseminister, så er det at jeg har tatt politisk ansvar for de vanskelige beslutningene. Jeg har ikke skjøvet helseregionene foran meg, sier Høie til NTB.

Han erkjenner imidlertid at kommunikasjonen ut kunne vært bedre.

– Vi burde vært tidligere ute og klargjort overfor befolkningen og Helse Møre og Romsdal at beslutningen om plasseringen kom til å bli tatt i foretaksmøtet, sier han.