NRK Meny
Normal

- Samarbeid og brobygging er den eneste vegen å gå

De to kamphanene i lokalpolitikken i Stranda, Frank Sve (FrP) og ordfører Jan Ove Tryggestad (Sp), er enige om å satse på samarbeid i fylkestinget.

Jan Ove Tryggestad og Frank Sve

Jan Ove Tryggestad og Frank Sve ønsker å bygge bro i fylkespolitikken.

Foto: Trond Vestre / NRK

Frank Sve er en av veteranene i fylkespolitikken med fartstid siden 2003 mens Jan Ove Tryggestad er nyvalgt representant etter årets valg.

Sve er overbevist om at samarbeid og brubygging er den riktige vegen å gå i fylkespolitikken.

Allianser og enighet

– Det er ingen vits i å vinne slaget dersom du taper krigen. Du kan vinne en sak i samferdselsutvalget med knapt flertall for eksempel bevilgninger til Røyr-Hellesylt, og så tape i fylkesutvalget og i fylkestinget. En må skape allianser og enighet slik at en sikrer gjennomslag både i fylkesutvalget og i fylkestinget, og slik at en får gjennomslag for viktige prosjekter for vår region, sier Frank Sve (FrP).

Frank Sve var ordfører i Stranda fra 2003 til 2011 før Jan Ove Tryggestad overtok i 2011. I årets valg var det Tryggestad som var seierherren med klar margin. Men Sve avviser at det er noe stor uenighet mellom de to.

– Den uenigheten er i noe grad medieskapt. Jan Ove og jeg er mye mer enige enn det folk er klar over. Men vi representerer ulike partier, og vi er ulike kandidater, og i valgkampen er det gjerne sånn. Men i fylkestinget er vi kandidater fra Stranda. Selvsagt representerer vi hele Møre og Romsdal og skal jobbe for hele Møre og Romsdal. Men vi har jo ingen grunn til ikke å samarbeide når vi begge kommer fra Stranda. Selvfølgelig skal vi samarbeide, sier Frank Sve.

– Viktig å finne tonen

Og Jan Ove Tryggestad støtter fullt opp om Sve sine tanker. Han mener samarbeid og brobygging blir svært viktig i fylkestinget.

– Det er helt avgjørende, både i stort og i smått. Det er gjerne slik at skal du få gjennom en sak så klarer du ikke det alene. Når det gjelder samferdsel så står Senterpartiet hverandre svært nært, både lokalt og regionalt, og det blir helt sikkert andre områder der vi også kommer til finne tonen, sier Jan Ove Tryggestad.

– Er tonen god?

– Ja, det er den absolutt. Jeg har iallefall ikke noe å klage på så langt, smiler Tryggestad.