Hopp til innhold

- Har ikke bestemt seg for hvor nytt sykehus skal ligge

Statsminister Jens Stoltenberg avviser at regjeringen har bestemt seg for et felles sykehus for Nordmøre og Romsdal.

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg sa i Politisk kvartér på NRK P2 i dag at regjeringen ikke har bestemt seg for lokaliseringen av et nytt sykehus i Romsdal eller på Nordmøre.

Foto: Are Føli / Scanpix

NRK kunne i går presentere et notat fra et møte, der det fremgikk at den daværende statssekretæren i Helsedepartementet, Roger Ingebrigtsen, signaliserte at regjeringen ønsket et felles sykehus et sted mellom Molde og Kristiansund. I dag sier statsminister Jens Stoltenberg at dette ikke er uttrykk for regjeringens syn.

– Det er ikke fattet noen beslutning om noe nytt sykehus. Det som blir referert til er ikke et uttrykk for regjeringens syn, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

Mener referatet er feil

Statsminister Jens Stoltenberg tar avstand fra det som ble sagt om regjeringens holdning til saken i går. Det er ikke fatten noen beslutning om saken, sier Stoltenberg.

–Det avgjørende er at regjeringen ikke har fattet noen beslutning om lokalisering av noe sykehus. Det er feil det NRK meldte i går. Regjeringen har ikke drøftet denne saken og i alle fall ikke lokaliseringen. Vi har sagt at vi ikke skal ta stilling til dette nå, sier Stoltenberg til NRK.

Sterke reaksjoner

Det har kommet sterke reaksjoner etter at det kom frem at regjeringen hadde bestemt seg for lokalisering allerede i februar. Prosjektdirektør Eirik Heggemsnes sier at 77 millioner planleggingskroner nå er å betrakte som kastet ut av vinduet. Molde-ordfører Jan Petter Hammerø kaller det som har skjedd for et svik.

– Jeg forstår at folk er utålmodige. Men vi er nødt til å stå på det vi har sagt hele tiden, at det ikke er mulig å bygge et nytt sykehus her før vi har økonomisk rom for det. Det er det ikke nå. Det har Helse Midt-Norge selv redegjort for. Derfor blir det ikke noen beslutning om noe nytt sykehus, sier statsminister Jens Stoltenberg.

– Må uttalelsene på møtet stå for statssekretær Roger Ingebrigtsens egen regning?

– Det er litt vanskelig å kommentere på et møte jeg ikke var på. Det er ikke ført noen protokoll, det var ikke noe offisielt møte. Vi meddeler oss skriftlig. Det er skriftlig saksbehandling på denne typen ting. Vi kan ikke behandle milliardinsvesteringer i muntlige, uformelle møter, sier statsminister Jens Stoltenberg.