- Overraskende og gledelig

Jonathan Parr er tatt ut til landslaget som skal møte Montenegro på Ullevaal 29. mai. - Overraskende og gledelig, sier Parr.

Aalesunds Jonathan Parr entrer banen til applaus.

Jonathan Parr er overrasket og synes det er gledelig og gøy at han er tatt ut på landslaget.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Jonathan Parr sier at han fikk noen indikasjoner allerede mandag kveld på at noe var på gang. Han hadde snakket med sin trener Kjetil Rekdal, og ut fra denne samtalen skjønte han at det nok ville komme en beskjed fra Egil Drillo Olsen.

- Det var veldig gøy å få vite dette. Det var overraskende og selvfølgelig veldig, veldig gledelig.

- Tegn på at det går bra

Jonathan Parr tar absolutt ikke helt av etter beskjeden om at han er tatt ut til landslaget. Han vil heller ikke spå noe om hva dette vil ha å si for fotballkarriæren.

- Jeg vet ikke om dette vil ha så veldig mye å si. Men det er i alle fall et tegn på at jeg gjør ting bra for tiden. Det er veldig gøy å bli tatt ut for første gang. Nå håper jeg at både jeg og laget klarer å prestere videre, slik at jeg blir tatt ut igjen, sier Parr.

Parr på landslaget

Yttergård Jenssen på landslaget

Erstatter John Arne Riise

Landslagsbrødrene Riise er opptatt med Bjørn Helge Riise's bryllup på kampdagen. Dette har gitt åpning for Jonathan Parr. Når Riise-brødrene er tilbake i neste kamp, henvises Jonathan Parr til U-21-landslaget, som skal spille mot Finland.

- Jeg får ta en ting om gangen. John Arne Riise er et klart førstevalg på venstrebacken. Jeg får bare jobbe hardt videre. Så får jeg håpe jeg kan gi ham litt konkurranse etter hvert. Han har jo fått spille der lenge nå. Jeg får nok utfordre ham etter hvert, sier Jonathan Parr.

To nye på landslaget

Takker Tromsø for landslagsplass

Peilet seg inn på landslaget

Jonathan Parr legger ikke skjul på at det nå er et mål som har gått i oppfyllelse. Han har drømt om landslaget i lang tid.

- Dette er absolutt et mål jeg har hatt. Som fotballspiller har jeg ambisjoner. Å bli tatt ut i en landslagstropp og muligens få spille er helt klart et mål. Selv om jeg er tatt ut fordi der er noen forfall er dette veldig gøy, sier Parr.

Lenge siden sist for Aafk

Jonathan Parr kan nå bli den første Aafk-spilleren siden Ingvald Frøysa som får spille for det norske landslaget. Frøysa er fortsatt den eneste Aafk-spilleren som har spilt A-landskamp for Norge. Det skjedde da han kom inn som reserve mot Danmark i København i 1927.

Riise-brødrene er nermest fast på landslaget, men dit kom de først lenge etter at de forlot Aafk. En Aafk-spiller som Karl-Oskar Fjørtoft har også vært på landslaget, men det var før han kom til Aafk.

Morten Moldskred har spilt på det norske landslaget, men også dette var etter at han forlot Aalesund.

Ålesund by har også fostret landslagsspillere, men både Helge Skuseth (16 kamper) og Ketil Osvold gikk fra Skarbøvik til Start før landslagskarriæren begynte.

Arnfinn Espeseth har to landskamper, men da som Brann-spiller. Kallen Johansen har en landskamp som Lyn-spiller.

I tillegg har selvsagt en rekke utenlandske Aafk-spillere kamper for sine respektive landslag.

Har du den fullstendige oversikten over Ålesund og landslagsspillere ? Kommentér her: