Normal

- Neppe dispensasjon

Ambulansebåten Norskyss får trolig ikke dispensasjon til å ligge på Haramsøya slik folk på øyene krever.

Ambulansebåten Norskyss
Foto: NRK

Det kom fram under kommunestyremøtet i Haram torsdag.

Vil ikke godta ett nei

Ei ny forskrift krever at det er helsepersonell ombord og derfor må båten trolig ligge i Brattvåg.

FrP-politiker Cine Finstad Austnes fra Haramsøya har vanskelig for å godta ett nei. Nå vil hun ha helseminsteren på banen.

- Hun skal ut og se hvordan det fungerer i utkantstrøk. Dersom båten ligger i Brattvåg er responstiden lengre, sier Finstad Austnes.

Les: Vil løse ambulanseproblem

Folkemøte

Bjørn Sandnes (H)
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Haram kommune og Helse Sunnmøre har hatt møte om saken. Både kommunen og de som bor på Haramsøya vil at båten skal ligge der slik ordningen har vært. Da må det gis dispensasjon fra den nye forskriften som krever at det må være helsepersonell ombord. Ordfører Bjørn Sandnes vil nå arrangere et folkemøte på Haramsøya 11.juni med Helse Sunnmøre tilstede.

- Jeg håper folk gjennom et slik møte får forståelsen av at løsningen vi kommer fram til er ei trygg løsning. Å få dispensasjon er bortimot umulig i følge Helse sunnmøre. Jeg utelukker likevel ikke helt at båten kan bli plassert på øyene, sier Sandnes.

Gyllen sjanse

Ordføreren vil ikke ta opp saken med helseministeren før han har gått flere runder med Helse Sunnmøre. Men10. og 11. juni kommer helseminister Sylvia Brustad til Møre og Romsdal. Hun skal besøke Molde og Ålesund.

Det er gyllen sjanse til å ta opp saken med Brustad, mener Cine Finstad Austnes. Hun mener ordføreren må gripe sjansen og ikke vente.

- Det er lite offensivt av ordføreren. Jeg tror det er nyttig at stortingspolitikere og statsråder får se og høre hvordan det fungerer i utkantstrøk, sier Finstad Austnes.