NRK Meny
Normal

- Møre og Romsdal vil stå seg godt økonomisk

Fylkesordførar Jon Aasen (Ap) ser optimistisk på den økonomiske fremtiden for Møre og Romsdal. Mandag ettermiddag holdt han fylkesordføreren tale til fylkestinget.

Jon Aasen

Fylkesordfører Jon Aasen tror industrisatsinga utenfor Norskekysten gir grunn til optimisme.

Foto: Trond Vestre / NRK

Det er nedgang i norsk økonomi, men Aasen tror Møre og Romsdal vil stå seg godt økonomisk i fremtiden.

– Det jeg ser i landskapet rundt oss er en veldig stor utbygging som skjer rett utenfor stuedøra vår. Dette er Europas største industriutbygging som skjer ved utbygginga av gassfeltet Aasta Hansteen og rørsystemet Polarled, sier Aasen.

– Det vil bli overtallige personer i Møre og Romsdal også. Det ser vi at petroleumsindustrien viser til. Men samtidig foregår det en stor utbygging slik at når oppturen kommer så må kompetanse og fagpersoner være på plass, sier Jon Aasen.

– Sykehusstriden har splittet fylket

I tråd med tradisjonen var fylkesordføreren gjennom en rekke viktige politiske temaer. Han var også innom sykehusstriden som har vært svært betent. Aasen advarer mot konsekvensene av striden.

- Sykehussaken har hemmet samarbeidet i Møre og Romsdal og vil splitte oss i lang tid. Denne saken må ikke få ødelegge for utvikling av fylket på andre områder, sa Jon Aasen under sin tale.

– Heier på Møre og Romsdal

Solveig Sønderland Buvik

Solveig Sønderland Buvik i Ungdomspanelet etterlyste mer om likestilling.

Foto: Trond Vestre / NRK

Ungdomspanelet som er samlet under fylkestingets møte, fulgte fylkesordførerens tale med interesse. Solveig Sønderland Buvik var godt fornøyd med talen.

– Den var veldig bra. Jeg er spesielt fornøyd med at han snakket om saker som vi ungdommer er opptatt av, som for eksempel kollektivtrafikk og styrking av arbeidsmarkedet. Jeg skulle gjerne hørt mer om likestillingsutfordringene vi har her i fylket, men det kommer kanskje i neste omgang, sier Solveig Sønderland Buvik.

– Deler du hans optimisme?

– Ja, det gjør jeg. Vi heier på Møre og Romsdal, sier Solveig Sønderland Buvik.