NRK Meny
Normal

- Må dra lasset sammen

Mørebenken og fylkespolitikerne må bli enige om å dra lasset sammen, mener fylkesordfører Olav Bratland.

Olav Bratland
Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Flere fylkespolitikere har kritisert Mørebenken for å mangle samlet engasjement for saker som angår Møre og Romsdal.

Bratland vil ta opp dette på et møte med Mørebenken i slutten av august.

- Det er jo slik at det har vært reist mye kritikk mot Mørebenken nå i det siste, derfor ønsker jeg at vi skal komme og får pratet ut om ting, fordi jeg syns det er viktig at vi kan klare og dra sammen for ting som er viktige for Møre og Romsdal.

- Viktig med god dialog

Tidligere i sommer gikk flere av fylkespolitkerne ut med kritikk av Mørebenken. De etterlyste blant annet bedre kontakt med stortingsrepresentantene fra fylket.

Fylkesordfører Olav Bratland vil ikke stille seg bak kritikken, men vedgår at samarbeidet kunne ha vært bedre.

- Jeg har vel ikke gått direkte ut med noe kritikk der, men jeg innser at det er viktig å ha god dialog med Mørebenken dersom vi skal få gjennomslag for kravene våre fra Møre og Romsdal, forteller Bratland.

- Godt samarbeid

Stortingspolitikerne slo kraftig tilbake mot kritikken. Men stortingsrepresentant Elisabeth Nørve fra Høyre vil ikkje kalle møtet de skal ha med fylkesutvalet i slutten av august for et oppvaskmøte.

- Overhodet ikke. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med fylket, føler jeg. Nå har ikke jeg vært på Stortinget hele denne perioden, men i forrige periode da jeg var inne følte jeg at vi hadde et veldig godt samarbeid, og vi hadde ofte møter, sier Nørve.

- Så må vi selvsagt se veien videre, hvordan kan vi gjøre dette bedre. Vi skal alltid være åpne for å gjøre ting bedre, mener hun, og benekter at det er vondt blod mellom Mørebenken og fylkespolitikerne.