NRK Meny
Normal

- Kunstgresset i Ålesund er for glatt

Det var ikke bare Viking som snublet i Ålesund. Også landslagsplassen kan ha sklidd ut av hendene til Rune Almenning Jarstein. Nå kritiserer han kunstgresset i Ålesund, og sier det er alt for glatt.

Rune Almenning Jarstein

Rune Almenning Jarstein mener han er god nok til å stillle til start mot Portugal. Men i Ålesund tapte han og Viking 2-0, og Jarstein kritiseres for deler av jobbn han gjorde søndag.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Aalesund hadde full kontroll i kampen mot Viking søndag kveld. De dominerte kampen fra start til slutt, og var nærmere en tredje skåring enn Viking var redusering.

2-0 kampen mellom Aalesund og Viking var også Rune Almenning Jarsteins generalprøve før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Portugal lørdag. Jarsteins fomling ved det første målet kan ha kostet ham landslagsplassen.

– Jeg glapp ved det ene målet. Det er sånt som skjer noen ganger. Men jeg føler jeg gjorde en god kamp i dag, sier Rune Almenning Jarstein til NRK.

Skled på kunstgresset

Rune Almenning Jarstein trivdes ikke på kunstgresset i Ålesund. Han syntes det ble for glatt, og skled ved en rekke anledninger.

– Jeg skled og var uheldig ved det første målet. Jeg syns ikke kunstgressdekket i Ålesund er bra nok for toppfotball. Jeg skled veldig mye under oppvarminga også. Når jeg skal skyve fart for å gå ut og bokse, da sklir jeg. Det er sånt man ikke kan gardere seg mot.

Må man altså gjøre noe med kunstgresset i Ålesund?

– Det er ikke opp til meg å avgjøre. Jeg sier bare at jeg føler det ikke er godt nok. Men det var ikke derfor vi tapte i dag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Gleder meg til Portugal

Rune Almenning Jarstein får nå en pause fra kriserammede Viking, og er med i troppen som skal møte Portugal. Keeper-rival Espen Bugge Pettersen opplevde også å tape med laget sitt. I Molde-buret måtte han plukke hele fem baller ut av nettet.

– Hele landslaget ser fram til å møte Portugal nå. Det er en stor kamp og det er et lag fullt av stjerner. Det kan bli gøy, håper vi, sier Jarstein.

– Jeg er klar

Rune Almenning Jarstein sier selv at han spilte en god kamp i Ålesund, selv om flere reportere mener han fomlet ved flere anledninger. Det som skjedde i Ålesund i dag, får ham ikke til å miste troen på plass i førsteelleveren lørdag.

– Jeg føler meg i god form. Det er ikke opp til meg å ta ut laget. Jeg er i alle fall klar.

– Det er tungt i Viking nå

Men i Viking sliter alle spillerne for tida. Laget ligger nå solid plassert sist på tabellen i eliteserien.

– Viking sin situasjon er tung. Vi ligger sist. Vi spiller ikke bedre for tida. Slik det er nå er vi et bunnlag, og må kjempe for å overleve. Vi må gå i oss selv alle sammen. Det vi gjør er ikke godt nok, sier Jarstein.

– Hareide har tillit

Selv om Viking nå sliter helt i bunnen av tabellen, er Jarstein ikke med på tanken om å skulle ta noe oppgjør med trener Åge Hareide. Skal vi tro Jarstein, sitter Hareide trygt i trenerstolen.

– Åge Hareide er fortsatt rett mann. Det mener jeg helt klart. Han er en dyktig trener. Spillergruppa har full tillit til ham. Det er vi som ikke gjør jobben vår ut på der, sier Jarstein til NRK.