NRK Meny
Normal

- Klar til kamp

Høyre vil slåss for å få inn to representanter på Mørebenken etter stortingsvalget neste år.

Elisabeth Nørve
Foto: Trond Vestre / NRK

Det er klart etter nominasjonsmøtet i Møre og Romsdal Høyre lørdag.

Elisabeth Nørve fra Ålesund blir toppkandidaten. Torgeir Dahl fra Molde fikk andreplassen på stortingsvalglista.

Les også: Nørve til topps i Høyre

Spenning

Spenningsmomentet før nominasjonsmøtet var om Dahl ville utfordre Nørve gjennom en allianse mellom Romsdal og Nordmøre. Skulle det lykkes måtte ungdomskandidaten Svein Helge Hanken bort fra den tredjeplassen som nominasjonskomiteen hadde gitt ham.

Men verken Dahl eller støttespillerne hans ville ofre Hanken. Dermed blir Dahl kampkandidaten på andreplass. Målet nå er å få inn både Nørve og Dahl.

Hard jobbing

Elisabeth Nørve og Torgeir Dahl
Foto: Trond Vestre / NRK

- Det er helt og holdent opp til oss selv. Det krever hard jobbing og et godt valg, men jeg har tro på at vi skal klare det, sier en offensiv Torgeir Dahl.

- Hva blir din rolle i valgkampen?

- Jeg har gitt et signal om at jeg ønsker å lede denne valgkampen. Vi må jobbe godt med strategi og ha en effektiv valgkamp. Der mener jeg at jeg har erfaring så det har jeg sagt at jeg er villig til å gjøre, og jeg har forstått det slik at det mandatet får jeg, sier Dahl.

Kampen om unge velger

Svein Helge Hanken ble utfordret på tredjeplassen av Gunnar Owe Gundersen fra Kristiansund, men en prøvevotering viste at Hanken hadde et solid flertall. Dermed ble forslaget på Gundersen trukket.

Hanken mener det er viktig at partiet sin ungdomskandidat får en høy plassering.

- Jeg tror at unge snakker best til unge, og det tror jeg betyr noe når vi skal ute å hente unge stemmer. Dessuten tror jeg det er viktig å ha noen som kan tale de unges sak oppover i systemet, sier Svein Helge Hanken