- Hun var engasjert og målbevisst

Torsdag ble Guro Vartdal Håvoll (18) bisatt i Vartdal kirke i Ørsta. Hun er den andre av tre omkomne fra Møre og Romsdal som blir gravlagt etter hendelsene på Utøya og i Oslo.

Video Guro Vartdal Håvoll (18) bisatt i Vartdal kirke i Ørsta

En fullsatt Vartdal kirke i Ørsta tar farvel med Guro Vartdal Håvoll (18) som døde på Utøya.

Guro Vartdal Håvoll var organisatorisk nestleder i AUF i Møre og Romsdal og medlem av styret i Ørsta arbeiderparti. Hun ble drept under terrorangrepet på Utøya 22.juli.

Hun gikk på musikklinja i Volda, og var kjent for en flott sangstemme. Hun var på Utøya for tredje gang i år og trivdes veldig godt der.

Torsdag ettermiddag ble hun gravlagt fra Vartdal kirke i Ørsta. Administrasjonsminister Rigmor Aasrud deltok i begravelsen.

Det samme gjorde fylkesmann Lodve Solholm, fylkesordfører Olav Bratland og flere stortingsrepresentanter.

Fullsatt kirke

Kirken var fullsatt allerede kl. 11.20 i dag. Det var over 300 personer inne i kirken og 200 personer ute. Høytalere ble satt opp ute, så folk som ikke kom inn fikk høre.

Flere fra AUF i Møre og Romsdal deltok også i bisettelsen.

Bisettelsen startet med salme, Ver meg nær, å Gud. Det ble også solosang fra Karen Rosenberg Olsen, som blant annet sang Angel av Sarah McLachlan, Til ungdommen av Nordahl Grieg, og Heal The World av Michael Jackson.

Klassekamerater på musikklinja ved Volda videregående skole fremførte Ein fin liten blome av Bjørn Eidsvåg.

Hjalp andre

Prest i Vartdal kirke Arne Moltubak fortalte om en jente som var engasjert og målbevisst.

- Hun kjempet for verdiene hun stod for og ønsket at alle skulle få like muligheter. Hun hjalp andre i vanskelige situasjoner og var flink til å se ting på en annen måte, sa Moltubak.

Rektor ved Volda videregående Trond Hjelseth sa at de skal ha en egen minnestund for henne ved skolestart. Det vil også bli arrangert en minnekonsert for henne.

- Guro var en flink og engasjert elev, sa Hjelseth under bisettelsen.

Delte drømmer

Tilstede var også Astrid Eide Hoem fra Kristiansund. Hun delte telt med Guro på Utøya. Under bisettelsen sa hun at de delte hemmeligheter og drømmer om fremtiden i teltet.

- Vi skal kjempe videre for deg, sa Eide Hoem.

Guro Vartdal Håvoll

Guro Vartdal Håvoll rakk bare å bli 18 år.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Inspirert av Gandhi

Familien vil at Guro Vartdal Håvoll blir kjent gjennom sitt yndlingssitat fra Mahatma Gandhi: «Be the change you want to see in the world».

Vær forandringen du ønsker å se i verden, er sitatet direkte oversatt.

– Det er helt i Guros ånd, også slik vi kjenner henne. Hun jobbet for at verden skulle bli en bedre plass å bo på, sa leder i lokallaget, sa Petter Bjørdal.